ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θυελλώδεις άνεμοι στα νησιά, έδεσαν πλοίο και Flying Cat

θυελλώδεις-άνεμοι-στα-νησιά-έδεσαν-πλ-733138

Διακοπή ρεύματος στη Σκιάθο λόγω πτώσης στύλου της ΔΕΗ στην περιοχή Καλύβια

Σειρά προβλημάτων δημιουργήθηκαν στα νησιά των Βορείων Σποράδων λόγω των θυελλωδών ανέμων, εντάσεως 9 μποφόρ περίπου, που έπνεαν χθες στην περιοχή, λειτουργώντας απαγορευτικά για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Δεμένα παρέμειναν χθες το μεσημέρι στο λιμάνι του Βόλου το επιβατηγό -οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτέας» και το flying cat, λόγω του απαγορευτικού απόπλου που εκδόθηκε από το κεντρικό λιμεναρχείο του Βόλου, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο στις 2.30 μμ. Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε κανονικά χθες το πρωινό δρομολόγιο από τα νησιά, προς το λιμάνι του Βόλου.

Εντονότερο πρόβλημα αντιμετώπισε η Σκιάθος, καθώς λόγω των δυνατών ανέμων αποκολλήθηκε στέγη ελενίτ που κάλυπτε κτίσμα στην περιοχή των Καλυβίων και παράλληλα κόπηκε στη μέση κολώνα της ΔΕΗ, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από το έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δήμου, και της ΔΕΗ, προκειμένου να απομακρυνθούν από το δρόμο τα τμήματα της στέγης που είχαν αποκολληθεί και παράλληλα να αποκατασταθούν τα προβλήματα ρευματοδότησης. Λόγω της πτώσης του στύλου της ΔΕΗ, δημιουργήθηκαν προβλήματα σε διάφορα σημεία του νησιού, τα οποία αποκαταστάθηκαν σταδιακά.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες επικρατούσαν χθες και στα άλλα δύο νησιά, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργηθούν προβλήματα.

Το έμψυχο δυναμικό και των τριών νησιών τέθηκε από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πυρκαγιά στη Σκόπελο

Πυρκαγιά σημειώθηκε, εξάλλου, προχθές το μεσημέρι στην ορεινή περιοχή Ανανιάς της Σκοπέλου. Η φωτιά προκλήθηκε από υπολείμματα καύσης κλαδιών λόγω αγροτικών εργασιών και αμέσως σήμανε άμεση κινητοποίηση, προκειμένου να μην λάβει διαστάσεις. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης του νησιού κινητοποιήθηκαν άμεσα, και κατόρθωσαν να καταστείλουν την πυρκαγιά, η οποία έκαψε 4 περίπου στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου