ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσπάθειες αποπεράτωσης του νέου εργοστασίου

προσπάθειες-αποπεράτωσης-του-νέου-ερ-736200

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου αναπτύσσει σημαντικές πρωτοβουλίες

Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Σκοπέλου, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και η πορεία των εργασιών αποπεράτωσης του νέου, υπερσύγχρονου εργοστασίου, που βρίσκεται στη θέση Δρακοντόσχισμα.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, έγινε ενημέρωση των μελών σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα του Συνεταιρισμού, την αύξηση της συνεταιριστικής μερίδας και τις προσπάθειες που καταβάλλονται, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος της μεταστέγασης του ελαιοτριβείου, στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

«Από τη μια συνεχίζουμε τις εργασίες στο καινούργιο ελαιοτριβείο και από την άλλη ζητούμε να μας ενισχύσει ο κόσμος, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και να απεγκλωβιστούμε οικονομικά» όπως αναφέρει ο Γιάννης Τραχανάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου.

Οι προσπάθειες ολοκλήρωσης του νέου ελαιοτριβείου συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς, ενώ εκτιμάται ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έγκαιρα και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Βασικός στόχος των επικεφαλής του συνεταιρισμού είναι να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας ακόμη περισσότερο, με απώτερο στόχο την κάλυψη των τοπικών αναγκών και την παράλληλη προώθηση των προϊόντων του νησιού και κυρίως του Σκοπελίτικου ελαιολάδου στις αγορές, εντός και εκτός Ελλάδας. Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται, ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια, προς την κατεύθυνση της ανάδειξης και ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας του νησιού.

Μετά την μεταφορά του Συνεταιρισμού στις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις, υπάρχουν σκέψεις και σχεδιασμός, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στην «καρδιά» της Σκοπέλου. Στις προθέσεις των υπευθύνων του Συνεταιρισμού είναι το παλιό, κεντρικό πετρόκτιστο κτίριο, να αξιοποιηθεί ως εκθεσιακός χώρος, όπου θα παρουσιάζονται τα γεωργικά προϊόντα που παράγει η Σκόπελος. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκτιμάται ότι θα έχει εκπαιδευτική και τουριστική παράλληλα χροιά, προκειμένου να ενημερώνονται οι μαθητές και παράλληλα οι επισκέπτες του νησιού, αλλά και οι ντόπιοι.

«Το βασικότερο βήμα που θα γίνει στο καινούργιο εργοστάσιο είναι η τυποποίηση του ελαιολάδου, προκειμένου να διατεθεί στην αγορά και να πάει στην κατανάλωση, γιατί σήμερα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα» εξηγεί ο κ. Τραχανάς.

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται προς την κατεύθυνση της υλοποίησης του μεγάλου στόχου πολλαπλασιάζονται καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον από τις ξένες αγορές, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού της Σκοπέλου «υπάρχει προοπτική, αρκεί να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Τα πέντε τελευταία χρόνια προσπαθούμε, αλλά δυστυχώς βαδίζουμε με ρυθμούς χελώνας».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου