ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διακοπές για 2.500 νησιώτες

διακοπές-για-2-500-νησιώτες-736233

Χειμερινή ανάπαυλα στη διάρκεια των γιορτών για δεκάδες κατοίκους των Βορείων Σποράδων

Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν εκτός της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου στη διάρκεια των εορτών, απολαμβάνοντας τις χειμερινές τους διακοπές εντός αλλά και εκτός των τειχών.

Η συνήθης περίοδος των διακοπών είναι η χειμερινή για τους κατοίκους της Σκιάθου και των άλλων νησιών γενικότερα, δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία ασχολείται με τον τουρισμό και κατά συνέπεια το καλοκαίρι είναι σύμφυτο με πολύωρη εργασία για όλους τους επαγγελματίες.

«Δουλεύουμε όλο το καλοκαίρι, λόγω αντικειμένου, και γι’ αυτό το λόγο κάνουμε διακοπές στη διάρκεια του χειμώνα. Πολλοί Σκιαθίτες παραμένουν στην Ελλάδα και ταξιδεύουν σε Τρίκαλα, Καρπενήσι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ενώ λιγότεροι πηγαίνουν στο εξωτερικό, σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν οι πιο πολλοί έκαναν χειμερινές διακοπές στο εξωτερικό» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Σκιάθου Κωνσταντίνος Γιαννίτσης.

Η συντριπτική πλειοψηφία αναχωρεί την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα, για να επιστρέψει μετά την γιορτή των Θεοφανείων, ταξιδεύοντας είτε με το αεροπλάνο, είτε με πλοίο είτε με το flying cat ή με το ιπτάμενο δελφίνι, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 400 Σκοπελίτες υπολογίζεται ότι ταξίδεψαν εκτός του νησιού στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, είτε για να βρεθούν κοντά στα παιδιά τους, είτε κοντά σε συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα, είτε κοντά στις οικογένειές τους.

Μεταξύ των ταξιδιωτών της εορταστικής περιόδου καταγράφηκαν και αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι, όπως εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μετέβησαν στις περιοχές όπου ζουν τα μέλη των οικογενειών τους, για να περάσουν μαζί την περίοδο των διακοπών.

«Οι ταξιδιώτες αναχωρούν συνήθως τέσσερις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο κύριος όγκος επιστρέφει πριν από την έναρξη των μαθημάτων και ορισμένοι θα επιστρέψουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», όπως αναφέρει ο Νίκος Τριανταφύλλου, αντιδήμαρχος Σκοπέλου.

Ανάλογη εικόνα σημειώθηκε και στην Αλόννησο, καθώς δεκάδες κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι είτε ασχολούνται με τον τουρισμό είτε επιθυμούσαν να συναντήσουν τα παιδιά τους που ζουν σε διαφορετικές περιοχές, ταξίδεψαν επίσης στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για να επιστρέψουν στη βάση τους μετά την παρέλευση του δωδεκαημέρου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου