ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενίσχυση με τρόφιμα και φάρμακα

ενίσχυση-με-τρόφιμα-και-φάρμακα-739152

Περισσότερες από 250 δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» στη διάρκεια της δεκάχρονης δράσης του.

Στο πεδίο της υποστήριξης των οικονομικά αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας της Σκιάθου, ο ίδιος Πολιτιστικός Σύλλογος ανέπτυξε πολλές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, για τις ημέρες των εορτών, ο Σύλλογος, όπως κάθε χρόνο, με διακριτικότητα και ευαισθησία, ενίσχυσε αδύναμα μέλη της τοπικής κοινωνίας, από το ταμείο του συλλόγου και την ευγενική χορηγία του κ. Γεώργιου Αλεξανδρίδη. Η δράση εντάχθηκε στην πρωτοβουλία υποστήριξης των άπορων που συντονίζει ο Δήμος. Παράλληλα ανέπτυξε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, με σκοπό τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων από ειδικούς συνεργάτες του Δικτύου.

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία και τη μεσολάβηση του Συλλόγου «Η Σκιάθος», τον Οκτώβριο του 2012 προτάθηκε στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών η ένταξη των άπορων οικογενειών στο πρόγραμμα υποστήριξης που υλοποιεί η Ενωση. Από το 2013 επιτεύχθηκε η ένταξη 52 οικογενειών, οι οποίες λαμβάνουν ένα μηνιαίο δέμα βάρους 35 κιλών μελετημένο να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί πάνω από 40 τόνοι τροφίμων

Εχοντας υπόψη την πολύχρονη εταιρική κοινωνική δράση της Helenic Seaways Α.Ν.Ε, το Δεκέμβριο του 2012, ο Σύλλογος απέστειλε αίτημα με σκοπό τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για τη μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο αίτημα με αποτέλεσμα περισσότεροι από 100 κάτοικοι του νησιού, να έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα δωρεάν εισιτήρια. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα μέτρο που συμβάλλει στην προσπάθειά μας για την υποστήριξη των άπορων οικογενειών, και το οποίο επετεύχθη χάρη στην ανταπόκριση της εταιρείας αλλά και της σημαντικής μεσολάβησης των ιδιοκτητών του τοπικού πρακτορείου κ.κ. Νικολάου και Ανδριτσόπουλου

Επίσης αίτημα για τη διάθεση εισιτηρίων για τη μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας, απέστειλε πρόσφατα ο Σύλλογος και στην εταιρεία Aegean Air. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε θετικά, αλλά έως τώρα δεν έχει χρειαστεί η διάθεση εισιτηρίων.

Τέλος, έγινε δωρεά σκευασμάτων που καλύπτουν μεγάλο εύρος ασθενειών, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Η δωρεά εξασφαλίστηκε από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, με τη μεσολάβηση του μέλους του Συλλόγου κυρίας Αριστέας Δερβένη. Με αφορμή την αναζήτηση της δωρεάς είχε γίνει καταγραφή των αναγκών σε σκευάσματα με τη βοήθεια της εργαζόμενης στο Κέντρο Υγείας, της διατροφολόγου κ. Σταματίνας Χονδρονικολή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου