ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τιμούν τον Παπαδιαμάντη

τιμούν-τον-παπαδιαμάντη-741543

Εκδήλωση μνήμης στη Σκιάθο για τον κορυφαίο του πνεύματος και της λογοτεχνίας

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη διοργανώνουν ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι-Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στις 6 Ιανουαρίου 2015, στις 18:30, ημέρα της εκδημίας του Σκιαθίτη λογοτέχνη.

Το αφιέρωμα αυτό στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί εκδήλωση – θεσμό, που είχε καθιερώσει, ο εκ νέου εκλεγείς Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, από τα πρώτα χρόνια της δημαρχιακής του θητείας την δεκαετία του 1990.

Φέτος η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου στις 6:30 μμ και θα περιλαμβάνει: Χαιρετισμό του Δημάρχου Δημήτρη Πρεβεζάνου. Ομιλία με λόγο και εικόνα από την υπεύθυνη του Μουσείου Παπαδιαμάντη Αθηνά Παπαγεωργίου, με θέμα «Λογοτέχνες στο σπίτι του Παπαδιαμάντη. Χθες και σήμερα». Θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο αφήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Αδ. Σανιδά, με τίτλο «Χριστούγεννα με τον Παπαδιαμάντη». Κάτοικοι της Σκιάθου θα ζωντανέψουν επί σκηνής τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και ήρωες των διηγημάτων του. Γενική επιμέλεια: Σταματίνα Χονδρονικολή.

Στο μεταξύ, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου