ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αποκλεισμένα τα νησιά, δεμένα τα καράβια

αποκλεισμένα-τα-νησιά-δεμένα-τα-καράβ-741811

Σε λευκό κλοιό εξακολουθούν να παραμένουν οι Βόρειες Σποράδες, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα και έχει θέσει σε επιφυλακή το έμψυχο δυναμικό των νησιών.

Στο μεταξύ, δεμένα παρέμειναν προχθες το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτέας», το flying cat και το flying dolphin «Ερατώ» λόγω των θυελλωδών ανέμων, εντάσεως 9-10 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.

Στη Σκιάθο, η βροχή των προηγούμενων ημερών λειτούργησε βοηθητικά σε σχέση με την προσπάθεια αποχιονισμού των οδικών αρτηριών του νησιού, αλλά από τις 12 περίπου το μεσημέρι, προχθες, παραμονή Πρωτοχρονιάς, επανήλθε το χιονόνερο. Ο κύριος όγκος του χιονιού περιορίστηκε στα ψηλά σημεία, περιμετρικά του νησιού και το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο παγετός, που δυσχεραίνει την κυκλοφορία σε ορισμένα σημεία.

Στη γειτονική Σκόπελο ολοκληρώθηκε η τιτάνια προσπάθεια αποχιονισμού του οδικού δικτύου, ο επαρχιακός δρόμος κατέστη προσπελάσιμος για τα διερχόμενα οχήματα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Γλώσσα.

Στην Αλόννησο, τέλος, το κύμα της χιονόπτωσης περιορίστηκε κατά βάση στον γύρω ορεινό όγκο, κυρίως στις περιοχές Γέρακα και Αγίου Κωνσταντίνου, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργηθούν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, προβλήματα. Το εσωτερικό του νησιού και οι οδικές αρτηρίες παρέμειναν ανοιχτά, ενώ η κατάσταση επιφυλακής συνεχίζεται, λόγω επιδείνωσης της κακοκαιρίας.

Σχετικά άρθρα :

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου