ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βράβευσε τη Σκιάθο η UNESCO

βράβευσε-τη-σκιάθο-η-unesco-743122

Το νησί του Παπαδιαμάντη αναδείχθηκε ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για το 2014

Μια ακόμη ζηλευτή διάκριση προστίθεται στα πολυάριθμα βραβεία που έχει ήδη αποσπάσει το νησί του Παπαδιαμάντη. Η UNESCO βράβευσε, πρόσφατα, τη Σκιάθο για τις ενέργειες που υλοποιήθηκαν, προκειμένου να αναδειχθεί ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για το 2014.

Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στο Hotel Hilton με διοργανωτές την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το ιντερνετικό κανάλι VIA TRAVEL.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος την Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Θωμάς Κουκουλάκης από τον Πρόεδρο της UNESCO Ιωάννη Μαρωνίτη. Σημαντικές ήταν οι παρουσίες και οι βραβεύσεις από σπουδαία ονόματα του αθλητισμού, όπως αυτή του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του Σίδνεϋ Μιχάλη Μουρούτσου, αλλά και του κορυφαίου Ελληνα προπονητή της κολύμβησης, Νίκου Γέμελου.

Το νησί είχε βραβευτεί, σημειωτέον, και στο παρελθόν, το 2012 και το 2013 στο πλαίσιο διεξαγωγής του συνεδρίου Money Show, του μεγαλύτερου συνεδρίου επιχειρηματικότητας σε επίπεδο Βαλκανίων, όπου συμμετέχουν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις. Εν μέσω δεκάδων κοσμοπολίτικων προορισμών ανά την Ελλάδα, η Σκιάθος αναδείχτηκε κορυφαία, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ευρείας κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, βασική επιδίωξη των επαγγελματιών της Σκιάθου που ασχολούνται με τον τουρισμό, είναι η εδραίωση του τουρισμού κρουαζιέρας από την Κωνσταντινούπολη στο νησί. Σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου, θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να διερευνηθούν οι προοπτικές δρομολόγησης των αντίστοιχων συνεργασιών.

Για την υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου «είναι αναγκαία η συνεργασία με το Δήμο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ξένοι τουρίστες που πραγματοποιούν κρουαζιέρα με κρουαζιερόπλοιο», όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου. Στο μεταξύ, οι ξενοδόχοι της Σκιάθου καταθέτουν προτάσεις που ευθυγραμμίζονται με την διεύρυνση της τουριστικής σεζόν και της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος, προς όφελος του νησιού.

ΓΛ ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου