ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρωτοβουλίες για άπορους

πρωτοβουλίες-για-άπορους-743842

Περισσότερες από εκατό αναξιοπαθούσες οικογένειες στα νησιά

Πρωτοβουλίες στήριξης των εκατό και πλέον άπορων οικογενειών που ζουν στα νησιά των Βορείων Σποράδων έχουν αναλάβει φορείς και εθελοντές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αλοννήσου υπέβαλε αίτημα ένταξης σε νέο πρόγραμμα για άπορους, προκειμένου να υποστηριχθούν με τρόφιμα οι κάτοικοι του νησιού που έχουν ανάγκη βοήθειας. Αρκετοί κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα και κατά συνέπεια αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, λόγω της κρίσης, στις καθημερινές τους ανάγκες.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Δήμος Αλοννήσου συμμετέχει σε δύο προγράμματα διανομής τροφίμων σε απόρους. Το ένα εξ αυτών, που είναι το πρόγραμμα διανομής τροφίμων από την Ενωση εφοπλιστών, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ το δεύτερο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2013-2020.

«Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων στο νησί, που έχουν ανάγκη βοήθειας, και το πρόγραμμα εντάθηκε τα πέντε τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης» αναφέρει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι «υπάρχουν πολλοί μικροσυνταξιούχοι, άνθρωποι χωρίς εισοδήματα, με περιστασιακά ή μηδενικά εισοδήματα, οι οποίοι αδυνατούν πρακτικά να εξασφαλίσουν τα προς το ζην».

Πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση αναπτύσσονται τόσο στο Δήμο Σκιάθου, όσο και στο Δήμο Σκοπέλου. Τα μέλη του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου συγκεντρώνουν με κάθε διακριτικότητα τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης για όσους έχουν ανάγκη, ενώ στο Δήμο Σκιάθου, αντίστοιχα, αναπτύσσονται ανάλογες πρωτοβουλίες από την Εκκλησία, το Δήμο και τους Συλλόγους του νησιού.

Στο μεταξύ, έχει προϋπολογιστεί από το Δήμο Αλοννήσου χρηματικό ποσό για την στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου από την καινούργια χρονιά, με ίδια έσοδα, προκειμένου να βοηθηθούν οι κάτοικοι του νησιού που χρήζουν βοηθείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου