ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στους 100 κορυφαίους βιώσιμους προορισμούς

στους-100-κορυφαίους-βιώσιμους-προορισμ-746733

Ανά τον κόσμο η Αλόννησος

Διεθνής διάκριση για την Αλόννησο. Κατατάχτηκε στους 100 κορυφαίους βιώσιμους προορισμούς του κόσμου. Οι έγκριτοι οργανισμοί TravelMole.com, Vision On Sustainnle Tourism,Totem Tourism και Green Destinations και ο πρωτοπόρος θεσμός «Sustainable Destinations Top 100» ενεργοποιείται για πρώτη φορά με στόχο να αναδείξει τις προσπάθειες διαχείρισης των εκατό πιο βιώσιμων προορισμών στη Γη, που μέσα από συστηματική προσπάθεια κάνουν τη διαφορά.

Η επιλογή των επικρατέστερων προορισμών γίνεται με τη βοήθεια μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και ειδικών αναφορών από 30 διεθνείς εμπειρογνώμονες στην αειφορία του τουρισμού. Μεταξύ των τεχνικών επεξεργασίας που εφαρμόστηκαν, αναφέρονται τα 6 κριτήρια του οργανισμού Green Destinations που αφορούν στο Περιβάλλον, τη Φύση, την Κουλτούρα και την Παράδοση, την Πράσινη Οικονομία, την Κοινωνική Ευημερία και την Πιστοποιημένη Πράσινη Πολιτική.

Ο προορισμός της Αλοννήσου όπως τονίζεται, έχει να υπερηφανεύεται για το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης, τη φιλοξενία και φροντίδα που παρέχει στο είδος υπό εξαφάνιση Μονάχους – Μονάχους και το εντυπωσιακό ποσοστό των προστατευόμενων φυσικών πόρων και περιοχών που διαθέτει. Ταυτόχρονα, το εύρος των ειδικών μορφών Τουρισμού, η πληθώρα των επιμορφωτικών προγραμμάτων και η Τουριστική δραστηριότητα, αναπτύσσονται με απόλυτο σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο», επισημαίνει η οργανωτική επιτροπή του θεσμού.

Πληροφορίες για τους 100 κορυφαίους βιώσιμους προορισμούς του κόσμου θα βρείτε στο διαδικτυακό τόπο www.greendestinations.info.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου