ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πληθαίνουν οι άποροι της Αλοννήσου

πληθαίνουν-οι-άποροι-της-αλοννήσου-751409

Πρωτοβουλίες για τη στήριξη 109 οικονομικά αδύναμων κατοίκων του νησιού

Αίτημα για ένταξη σε πρόγραμμα για άστεγους και άπορους υπέβαλε πρόσφατα ο Δήμος Αλοννήσου, προκειμένου να βοηθηθούν οι 190 καταγεγραμμένοι, οικονομικά ασθενέστεροι κάτοικοι του νησιού. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να υποστηριχθούν με τρόφιμα οι κάτοικοι του νησιού που έχουν ανάγκη βοήθειας και γι’ αυτό το λόγο αναπτύσσονται προσπάθειες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Είναι άξιο αναφοράς το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, λόγω της κρίσης, στις καθημερινές τους ανάγκες.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Δήμος Αλοννήσου συμμετέχει σε δύο προγράμματα διανομής τροφίμων σε απόρους. Το ένα εξ αυτών, που είναι το πρόγραμμα διανομής τροφίμων από την Ενωση εφοπλιστών, λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2014, ενώ το δεύτερο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2013-2020.

«Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων στο νησί, που έχουν ανάγκη βοήθειας, και το πρόβλημα εντάθηκε τα πέντε τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης» όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι «υπάρχουν πολλοί μικροσυνταξιούχοι, άνθρωποι χωρίς εισοδήματα, με περιστασιακά ή μηδενικά εισοδήματα, οι οποίοι αδυνατούν πρακτικά να εξασφαλίσουν τα προς το ζην».

Στο μεταξύ, έχει προϋπολογιστεί χρηματικό ποσό για τη στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου από την καινούργια χρονιά, με ίδια έσοδα, προκειμένου να βοηθηθούν οι κάτοικοι του νησιού που χρήζουν βοηθείας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου