ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Ξεδιψά» η Σκόπελος με έργο 233.000 ευρώ

ξεδιψά-η-σκόπελος-με-έργο-233-000-ευρώ-751709

Δημοπρατείται η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης

Δημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Αντικατάσταση Δικτύων Υδρευσης Δήμου Σκοπέλου», προϋπολογισμού 233.000 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ).

Σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για σημαντικό έργο, διότι τα έργα ύδρευσης είναι έργα ζωής, που βελτιώνουν την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού σε ολόκληρη την περιοχή. Παράλληλα, είναι ένα έργο περιβαλλοντικό, λόγω του ότι μειώνει την άντληση, προσφέρει στην τοπική πραγματική οικονομία και κοινωνία, που δημιούργει θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα δημιουργεί ελπίδες ζωής στην περιοχή».

Πρόκειται για έργο που αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου, και συγκεκριμένα στην αντικατάσταση δικτύων διανομής ύδρευσης σε δύο δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Σκοπέλου.

Η αντικατάσταση θεωρείται επιβεβλημένη για τους εξής λόγους: παλαιότητα και φθορά αγωγών, ακατάλληλο υλικό κατασκευής αγωγών.

Με την προτεινόμενη παρέμβαση εξασφαλίζεται δίκτυο διανομής αγωγών ύδρευσης, στην περιοχή Τσίπη και Πατούνι Γλώσσας Σκοπέλου και στην περιοχή Σοφαδάκια και Παναγία Παπαμελετίου – Γυφτόρεμμα χώρας Σκοπέλου, συνολικού μήκους 2.090 μ. (περίπου), που καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις επάρκειας και ποιότητας για την ύδρευση των περιοχών.

Ακολουθεί πλέον η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δικαιούχο του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ Κύριος και Φορέας Λειτουργίας η ΔΕΥΑ Σκοπέλου.

Οι εργασίες του έργου που δεν καλύπτονται από το ΕΣΠΑ, καθώς και το Φ.Π.Α. καλύπτονται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Σκοπέλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου