ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα γραμμή από Σουηδία ξεκινάει το Μαΐο στο αεροδρόμιο Σκιάθου

νέα-γραμμή-από-σουηδία-ξεκινάει-το-μαΐ-752317

Αναμένεται αύξηση 5% στις κρατήσεις της καινούργιας σεζόν ενώ ζητούμενο είναι η πολιτική σταθερότητα

Εντονο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τη Βρετανική και την Σκανδιναβική αγορά για τη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων γενικότερα, το οποίο ενισχύεται με μια νέα αεροπορική γραμμή από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Η νέα απευθείας πτήση από τη Σουηδία προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει από τα μέσα Μαΐου και θα διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η αύξηση στις κρατήσεις της νέας σεζόν αναμένεται να κυμανθεί σε μονοψήφια νούμερα, γύρω στο 5%, σημειώνοντας μικρή άνοδο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή, ενώ εκτιμάται ότι είναι σημαντική σε σχέση με τα παραπάνω, η διατήρηση του κλίματος πολιτικής σταθερότητας.

«Προς το παρόν δεν έχουν επηρεαστεί οι κρατήσεις ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν από τα τεκταινόμενα στο πεδίο της πολιτικής, αλλά για να συνεχιστεί το καλό κλίμα σε επίπεδο κρατήσεων από το εξωτερικό, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, πάντως, παρατηρείται στασιμότητα στο συγκεκριμένο πεδίο, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, που προσελκύουν το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών, ενώ όπως εκτιμάται η κινητικότητα από τη διεθνή τουριστική αγορά θα αναθερμανθεί και πάλι, μετά τη λήξη της εορταστικής περιόδου.

«Μετά τον Ιανουάριο περιμένουμε μεγάλο αριθμό κρατήσεων» όπως επισημαίνει ο κ. Ευσταθίου, ο οποίος προσθέτει ότι «το τουριστικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό εκδηλώνεται αμέσως μόλις καταρτίζονται τα προγράμματα των διακοπών».

Το κέντρο βάρους της τουριστικής κίνησης των νησιών ήταν και παραμένει η Αγγλία και η Σκανδιναβία, ενώ όπως εκτιμάται, η βελτίωση των υποδομών του νησιού, θα επιφέρει περαιτέρω αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού.

Βασικό ζητούμενο παραμένει, στο μεταξύ, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ όπως εκτιμάται για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να αυξηθεί η δυναμική του νησιού σε επίπεδο κλινών και παράλληλα να υπάρχει η αντίστοιχη ζήτηση, προκειμένου να προστεθούν επιπλέον δρομολόγια στα ήδη υπάρχοντα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν και κατά πόσο έχουν τα νησιά τη δυνατότητα να προσελκύσουν επισκέπτες από μακρινές περιοχές, όπως τα Αραβικά Εμιράτα, για παράδειγμα, σε οργανωμένη βάση. «Είναι δύσκολο να ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά, η οποία απαιτεί διαφορετική προσέγγιση. Οι συγκεκριμένοι επισκέπτες ζητούν υπερπολυτελείς μονάδες και έρχονται στην Ελλάδα, για να πάνε κυρίως στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Εχουμε πελάτες από αυτά τα κράτη, αλλά είναι μικρός ο αριθμός και μεμονωμένες οι αφίξεις» όπως επισημαίνει ο ίδιος επιχειρηματίας, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι όλα είναι μια αλυσίδα και η βελτίωση των υποδομών του νησιού, θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου