ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καταδύσεις για ΑμεΑ

καταδύσεις-για-αμεα-768542

Πρωτοβουλία του εκπαιδευτή Βαγγέλη Παπατζιτζέ ο οποίος επιχείρησε να καταρρίψει το ρεκόρ γκίνες στην Αλόννησο

Σημαντικές κοινωνικές πρωτοβουλίες για άτομα με ειδικές ανάγκες αναπτύσσει ο Βαγγέλης Παπατζιτζές, ο εκπαιδευτής καταδύσεων που προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής στο βυθό τον περασμένο μήνα, και να εγγραφεί στο βιβλίο γκίνες. Ο τολμηρός εκπαιδευτής, ο οποίος καταδύθηκε επί 17 ώρες στην περιοχή Μαρπούντα, στο Πατητήρι της Αλοννήσου και σκοπεύει να επαναλάβει το ίδιο εγχείρημα την νέα χρονιά, διαθέτει κοινωνικές ευαισθησίες και τις εκφράζει μέσω του εθελοντισμού.

Ο ίδιος ασχολείται επί τέσσερα χρόνια με την εκπαίδευση ατόμων με ειδικές ανάγκες και «είναι πραγματικά συγκλονιστικό» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται αφιλοκερδώς, προς όφελος συνανθρώπων μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν είτε κινητικά προβλήματα είτε νοητική υστέρηση.

Η δραστηριότητα που ξεκίνησε στην πισίνα του Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων στους Αγίους Αναργύρους της Αθήνας συνεχίζεται με την ίδια πάντα ζέση. Παράλληλα, πρόθεση του κ. Παπατζιτζέ, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αλόννησο και την Αθήνα, είναι να υλοποιήσει ανάλογες πρωτοβουλίες προς όφελος των ατόμων με αναπηρίες, που ζουν και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων.

Τα μαθήματα καταδύσεων προσφέρουν χαρά στους συμμετέχοντες και κυρίως στον ευαισθητοποιημένο εκπαιδευτή, ο οποίος υλοποίησε ανάλογη δραστηριότητα και στην Αλόννησο. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά «με είχε επισκεφθεί πέρυσι μια ομάδα ατόμων με σωματική αναπηρία από το Ιδρυμα «Ανοιχτή αγκαλιά» στην Αλόννησο και κάναμε καταδύσεις».

Ο ειδικός εξοπλισμός που συνοδεύει την παραπάνω δραστηριότητα, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι είναι καθηλωμένοι στο αναπηρικό καρότσι, διευκολύνει την διαδικασία, δίνοντας τη δυνατότητα στο κάθε άτομο που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, να έρθει σε επαφή με τη θάλασσα.

Το στιγμιότυπο που παραθέτουμε, δημοσιοποιείται με τη συγκατάθεση του εικονιζόμενου Παναγιώτη, με στόχο «να προσπαθήσουν όλα τα παιδιά με αντίστοιχα προβλήματα, να μην διστάζουν και να αρχίσουν να βγαίνουν από τα σπίτια τους, με ανάλογες δραστηριότητες» όπως επισημαίνει ο ίδιος.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι, παράλληλα, μια συγκλονιστική εμπειρία για τον κ. Παπατζιτζέ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι αυτό που εισπράττει από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα «είναι αγάπη. Είναι κάτι το συγκλονιστικό, απίστευτο» τονίζει.

Η εθελοντική προσφορά δημιουργικών δραστηριοτήτων σε ανθρώπους ηλικίας 11 έως 45 ετών, οι οποίοι είτε είναι καθηλωμένοι σε ένα αναπηρικό καρότσι εκ γενετής είτε λόγω ατυχήματος, είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι στην πολύχρονη πορεία του ως εκπαιδευτή καταδύσεων. Οπως σημειώνει, κλείνοντας, ο ευαισθητοποιημένος εκπαιδευτής «είναι συγκλονιστικό να βλέπει κανείς την χαρά στα πρόσωπα όσων συμμετέχουν στις παραπάνω δραστηριότητες και το χαμόγελό τους, μετά από κάθε βουτιά».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου