ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εποχικοί στα νησιά θα καλύψουν επείγουσες ανάγκες

εποχικοί-στα-νησιά-θα-καλύψουν-επείγο-2164

Πενήντα εννέα συνολικά θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων θα καλύψουν οι πενταμηνίτες

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών των νησιωτικών Δήμων, τόσο σε διοικητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών καθαριότητας και στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σημαντική η έγκριση κάλυψης 59 συνολικά θέσεων, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Στο Δήμο Σκιάθου, ειδικότερα, έχουν εγκριθεί 25 πενταμηνίτες από τον ΟΑΕΔ, από τους οποίους οι 14 θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα της καθαριότητας και οι υπόλοιποι θα καλύψουν διάφορες διοικητικές θέσεις. Οι εποχικοί υπάλληλοι αναμένεται να αναλάβουν δράση περί τα τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές της καινούργιας χρονιάς, προκειμένου να καλυφθούν σημαντικοί τομείς του νησιού.

Στο μεταξύ, έχει υποβληθεί αίτημα για έξι διμηνίτες γενικών καθηκόντων, προκειμένου να στελεχωθεί η υπηρεσία καθαριότητας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι ανάγκες του νησιού εξυπηρετούνται από τέσσερις εργάτες, επτά οδηγούς και τρεις χειριστές μηχανημάτων.

Το υπάρχον προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, για τους προαναφερθέντες λόγους και κατά συνέπεια κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με εποχικούς υπαλλήλους. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Γιαννίτσης «κάνουμε έγκαιρα τον προγραμματισμό μας και ελπίζουμε να εγκριθούν οι θέσεις των εποχικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες του νησιού».

Στο γειτονικό Δήμο Σκοπέλου έχουν εγκριθεί είκοσι θέσεις πενταμηνιτών μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, εκ των οποίων οι οκτώ θα απασχοληθούν στην υπηρεσία καθαριότητας και οι υπόλοιποι θα καλύψουν διάφορες θέσεις σε υπηρεσίες του Δήμου, αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν. Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, κάνει λόγο για «σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου» και προσθέτει ότι «οι εποχικοί θα καλύψουν σημαντικά κενά».

Στο Δήμο Αλοννήσου, αντίστοιχα, έχουν εγκριθεί δεκατέσσερις θέσεις εποχικών, πεντάμηνης διάρκειας, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος. Από αυτούς, επτά θα απασχοληθούν στον καθαρισμό μονοπατιών, πεζοδρομίων κλπ, δύο σε διοικητικές θέσεις, ένας οδηγός λεωφορείου, δύο νοσηλευτές στον ΟΠΑΚΔΑ και δύο νηπιαγωγοί στον ΟΠΑΚΔΑ.

Είναι προφανές το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει και ο Δήμος Αλοννήσου, ο οποίος θα υποβάλει αίτημα και για άλλες θέσεις εποχικών υπαλλήλων, τη νέα χρονιά. «Είμαστε τουριστικός Δήμος και τα προβλήματα αυξάνονται κατά τη θερινή περίοδο, είτε πρόκειται για θέσεις στον τομέα καθαριότητας, είτε στην πυροπροστασία. Κάποιες ανάγκες που έχουμε αυτή την περίοδο θα καλυφθούν από τους πενταμηνίτες και θα υποβάλουμε αίτημα για εποχικούς, ενόψει της νέας σεζόν» ανέφερε τέλος ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου