ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλοννησιώτες ξανά στα θρανία ~ Περισσότερες από 250 συμμετοχές

αλοννησιώτες-ξανά-στα-θρανία-περισσό-4346

Ξεκινάει η λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στις αίθουσες του Γυμνασίου – Λυκείου Αλοννήσου

Περισσότεροι από 250 Αλοννησιώτες, ηλικίας 18 έως 68 ετών θα καθίσουν και πάλι στα θρανία, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης, που περιλαμβάνει ενδιαφέροντες κύκλους μαθημάτων.

Με τρία τμήματα ξεκινά αυτή την εβδομάδα τη λειτουργία του το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Αλοννήσου. Η πολυαναμενόμενη έναρξη του προγράμματος πραγματοποιείται έπειτα από ένα σχεδόν χρόνο από την πρώτη πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

Στο μεταξύ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τις βιολογικές καλλιέργειες και τα μαθήματα Ιταλικών, τα οποία εντάσσονται στις προτεραιότητες της νέας σεζόν.

Τα τρία τμήματα που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα είναι: «Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή» με εκπαιδεύτρια την Χαρίκλεια Πολυμέρου, «Διαχείριση εργασιακού άγχους/Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής» με εκπαιδεύτρια την κ. Κατερίνα Λιθαδιώτη και «Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη» με εκπαιδεύτρια την Ξένια Κουτσίμπου. Τα μαθήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες διδασκαλίας του Γυμνασίου-Λυκείου Αλοννήσου.

«Η ανταπόκριση των δημοτών στην πρόσκληση ήταν τεράστια και θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του προγράμματος» τονίζει η Κική Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και υπεύθυνη από το Δήμο Αλοννήσου για το Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης.

Η ίδιατονίζει παράλληλα ότι: «Έγιναν πολλές ενέργειες τόσο από την προηγούμενη όσο και από τη νέα δημοτική αρχή προς την κατεύθυνση αυτή, οι οποίες εντάθηκαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και ορίστηκε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ως υπεύθυνη εκπαίδευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Αλοννήσου και ανέλαβε καθήκοντα η Έλενα Καραμαγκιόλα. Η συνεργασία μας ήταν άριστη και κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο, ώστε να υλοποιηθεί τελικά το πρόγραμμα». Παράλληλα η κ. Αναγνώστου διατυπώνει ευχαριστίες, τόσο την κ. Καραμαγκιόλα όσο και τις τρεις εκπαιδεύτριες, οι οποίες δέχτηκαν να αναλάβουν τη διδασκαλία των μαθημάτων στα πρώτα τμήματα, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες λόγω απόστασης και προσβασιμότητας, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Θεωρούμε ότι τα οφέλη από την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος θα είναι σημαντικά για τους συμμετέχοντες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, τονίζει η ίδια, ώστε να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου