ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα υποδομής στη Σκόπελο

εργα-υποδομής-στη-σκόπελο-23607

Σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή Νέου Κλήματος

Δημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ανάπλαση και ηλεκτροφωτισμός πεζοδρόμιων Ν. Κλήματος Σκοπέλου», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Κατά την αποκατάσταση της πλακόστρωσης των πεζοδρομίων θα ληφθεί μέριμνα με σκοπό να διευκολυνθεί η άνετη και ασφαλής πρόσβαση και μετακίνηση των ΑμεΑ με κατασκευή οδηγών όδευσης και κεκλιμένων επιπέδων με αντιολισθηρά υλικά για άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικότητας.

Πλέον ακολουθεί η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δικαιούχο και φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 18/08/2014 και είναι ένα από τα έργα του ΟΣΑΝ (Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Νήσου Σκοπέλου). Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκοπέλου και φορέας υλοποίησης η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Η συγχρηματοδότησή του γίνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για ένα έργο ανάπλασης και ηλεκτροφωτισμού πεζοδρομίων, εντός των ορίων του οικισμού Ν. Κλήματος του Δήμου Σκοπέλου. Αφορά σε βελτίωση υφισταμένων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων καθώς και σε εργασίες επέκτασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων εκατέρωθεν της κυρίας οδού που διέρχεται εντός των ορίων του προαναφερόμενου οικισμού. Στις εργασίες που πρόκειται να υλοποιηθούν περιλαμβάνονται χωματουργικά, καθαιρέσεις, οδοστρωσία, τεχνικά και ηλεκτρομηχανολογικά έργα. Το μήκος του άξονα του δρόμου στον οποίο γίνεται η παρέμβαση είναι περίπου 500 μέτρα.

Οπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά των Σποράδων με έργα ουσίας τα οποία αποτελούν μια ελπίδα για τις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Με έργα όπως αυτό στοχεύουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος».

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται ο καθολικός σχεδιασμός ή σχεδιασμός για όλους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλους τους χρήστες ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης παρέχοντας σε κάθε άτομο το θεμελιώδες δικαίωμα επιλογών, χρήσης με ασφάλεια και άνεσης υποδομών και υπηρεσιών σε κάθε στιγμή της ζωής τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου