«Πράσινο φως» για το αλιευτικό καταφύγιο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-11-09, 12:34:54
«Πράσινο φως» για το αλιευτικό καταφύγιο

Ξεκινούν σε λίγες μέρες οι εργασίες στην περιοχή Βότση της Αλοννήσου 

Προχωρούν κανονικά οι μελέτες για το νέο λιμάνι της Αλοννήσου στη θέση Σπαρτίνες, ενώ πολύ σύντομα, σε διάστημα δέκα περίπου ημερών, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο της Βότσης.

Εχει υπογραφεί, στο μεταξύ, η σύμβαση και οι ανάδοχοι του έργου επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες το νησί, προκειμένου να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο χρονικός ορίζοντας για να ολοκληρωθεί το έργο είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2015 αλλά όπως υπολογίζεται, το αλιευτικό καταφύγιο ενδέχεται να ολοκληρωθεί σε πιο σύντομο διάστημα.

Σύμφωνα με την μελέτη, προβλέπεται επέκταση του προσήνεμου και του υπήνεμου μόλου, προέκταση του κρηπιδώματος, και η εγκατάσταση πίλαρς για την παροχή ρεύματος και νερού στα αλιευτικά που θα ελλιμενίζονται.

Το αλιευτικό καταφύγιο της Βότσης είναι αίτημα ετών για το νησί και θα έχει τη δυνατότητα να «φιλοξενεί» 80 περίπου αλιευτικά, τα οποία θα ελλιμενίζονται, όπως προαναφέρθηκε, με ασφάλεια. «Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα δώσει πνοή στο νησί και θα συμβάλει στην ανάπτυξή του, βελτιώνοντας παράλληλα την καθημερινότητα των αλιέων» όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=