ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκατό κιλά ζυγίζει το φορτίο αγάπης… ~ Ανακυκλώσιμα είδη συγκέντρωσαν στη Σκόπελο

εκατό-κιλά-ζυγίζει-το-φορτίο-αγάπης-25327

Πρωτοβουλία του γραφείου εθελοντισμού για τα παιδιά του Ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες»

Περισσότερα από 100 κιλά ανακυκλώσιμων ειδών συγκέντρωσαν οι υπεύθυνοι του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου, προκειμένου να ενισχυθεί το Ιδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες». Επαγγελματίες και φορείς του νησιού, μαθητές αλλά και πολλοί φίλοι του εθελοντισμού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης, προσφέροντας μεγάλο αριθμό από πλαστικά καπάκια, μπουκάλια, αλλά και κουτάκια αλουμινίου, τα οποία γέμισαν ασφυκτικά περισσότερες από 30 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων.

«Η τοπική κοινωνία έχει επίγνωση του θέματος και βοηθάει. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των υπηρεσιών, των επιχειρήσεων, των σχολείων του νησιού, αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθησία σε ατομική βάση, προκειμένου να γίνει εντονότερη η ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου σε οικιακό επίπεδο» όπως αναφέρει η Ουρανία Κορέντη-Καραθανάση, υπεύθυνη του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου.

Τα ανακυκλώσιμα είδη που συγκεντρώθηκαν με πολύ επιμέλεια σε αυλές εθελοντών της Σκοπέλου στη διάρκεια της θερινής σεζόν, θα αξιοποιηθούν προς όφελος των 48 παιδιών που φιλοξενούνται στις «Ασπρες Πεταλούδες». Το πρώτο τμήμα του πολύ μεγάλου φορτίου έφτασε χθες στον προορισμό του και η δεύτερη αποστολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη.

Η παραπάνω πρωτοβουλία είναι καρπός ευαισθησίας και διαπνέεται από τη διάθεση ουσιαστικής στήριξης των παιδιών του Ιδρύματος «Ασπρες Πεταλούδες».

Το έμψυχο δυναμικό των «Ασπρων Πεταλούδων» γίνεται, παράλληλα, αποδέκτης πολλών ανάλογων πρωτοβουλιών, ενώ όπως υπογραμμίζει η Αλέκα Μπολολού, διευθύντρια και κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος «έχουμε συγκεντρώσει μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμων ειδών σε αποθηκευτικό χώρο, χάρη στην ευαισθησία του κόσμου, τα οποία θα αξιοποιήσουμε για την αγορά διαφόρων ειδών, τα οποία είναι αναγκαία για τα παιδιά».

Η τοπική κοινωνία στηρίζει ένθερμα το Ιδρυμα, συνδράμοντας με σταθερούς ρυθμούς την πρωτοβουλία συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων ειδών. «Τα παιδιά χαίρονται κάθε φορά που διαπιστώνουν ότι υπάρχει στήριξη και ενδιαφέρον, πολύ δε περισσότερο όταν έρχεται κόσμος για να τα βλέπει» υπογραμμίζει η ίδια.

Ουσιαστικής σημασίας είναι για τα παιδιά του Ιδρύματος η ηθική και συναισθηματική συμπαράσταση του κόσμου, πέραν της υλικής, ενώ όπως υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι «είναι πολύ σημαντικό το ενδιαφέρον των Βολιωτών και κάθε επίσκεψη που πραγματοποιούν».

Στο μεταξύ, τα παιδιά προετοιμάζουν με μεγάλο ενθουσιασμό το εορταστικό μπαζάρ που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει χειροποίητες δημιουργίες, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν με ποικίλες δραστηριότητες οι πρωτοβουλίες των εθελοντών της Σκοπέλου, με επίκεντρο πάντα το κοινωνικό σύνολο, την ανακύκλωση και την ενίσχυση Ιδρυμάτων. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός των πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν ενόψει των Χριστουγέννων και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, χαρούμενες δράσεις για τα παιδιά του νησιού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου