Ζημιές από τη βροχόπτωση

Τελευταία ενημέρωση: 2014-11-02, 08:56:42
Ζημιές από τη βροχόπτωση

Εντονα προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους της Σκοπέλου 

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση στη Σκόπελο, επισημαίνονται στην επιστολή του δημάρχου του νησιού, Χρήστου Βασιλούδη, που απευθύνεται σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Το αίτημα της αποκατάστασης της βατότητας κυριαρχεί στην επιστολή του κ. Βασιλούδη, ο οποίος επισημαίνει ότι: «Μετά την τελευταία 6ήμερη συνεχιζόμενη βροχόπτωση έχουν προκύψει πολλά προβλήματα οφειλόμενα σε ζημιές που έχουν υποστεί το επαρχιακό και μεγαλύτερο μέρος του αγροτοδασικού δικτύου του νησιού μας».

Η ένταση και η διάρκεια της βροχής ήταν τέτοιου μεγέθους, «που οι φερτές ύλες και τα υλικά κατολισθήσεων από τα πρανή, σε πολλά σημεία δυσχεραίνουν κατά πολύ τη διέλευση των οχημάτων. Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν στο οδόστρωμα της επαρχιακής οδού Σκοπέλου - Λουτρακίου, έχουν ήδη απομακρυνθεί από το Δήμο, ώστε η οδός να κρίνεται ασφαλής» επισημαίνεται στην ίδια επιστολή.

Παράλληλα ο δήμαρχος Σκοπέλου τονίζει ότι «η ανάγκη καθαρισμού του αγροτικού δικτύου του νησιού μας είναι μεγάλη. Το αγροτικό οδικό δίκτυο στη σημερινή του κατάσταση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τροχαία ατυχήματα και σε συνδυασμό με την έναρξη της ελαιοπαραγωγικής περιόδου, πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η βατότητα στις πληγείσες περιοχές του τόπου μας».

Ενας ενδεικτικός προϋπολογισμός για την αποκατάσταση της βατότητας των αγροτικών περιοχών και της επαρχιακής οδού κυμαίνεται μεταξύ 30.000 ευρώ και 40.000 ευρώ, και κατά συνέπεια ζητούμενο είναι η συνδρομή των αρμοδίων, προκειμένου να εγκριθεί το αντίστοιχο κονδύλι.

 

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
5
=