ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αδειάζει οικόπεδο στη Σκιάθο ~ Για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας

αδειάζει-οικόπεδο-στη-σκιάθο-για-την-α-36088

Μεταφέρεται η υπηρεσία καθαριότητας, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες

Σε εξελικτική φάση βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η διαδικασία μεταφοράς των επιμέρους δομών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, προκειμένου να ξεκινήσουν, στη συνέχεια, οι εργασίες ανέγερσης του νέου Κέντρου Υγείας του νησιού.

Το δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή των σφαγείων, και μέχρι στιγμής στεγάζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, εκκενώνεται, προκειμένου να ανεγερθεί το νέο, υπερσύγχρονο κέντρο υγείας του νησιού. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι αίτημα ετών για το νησί, έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει ήδη αναδειχθεί ο ανάδοχος του έργου.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς της υπηρεσίας καθαριότητας και η μεταστέγασή της σε άλλα σημεία του νησιού, θα δοθεί αυτομάτως το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου κέντρου υγείας του νησιού.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, η υπηρεσία θα μεταφερθεί σε τρία διαφορετικά σημεία και συγκεκριμένα στο χώρο όπου στεγάζονταν το ΚΤΕΟ, θα «φιλοξενηθούν» οι διοικητικές υπηρεσίες. Παράλληλα θα χρησιμοποιηθούν δύο ακόμη δημοτικοί χώροι ως πάρκινγκ των απορριμματοφόρων οχημάτων και ως αποθήκες, αντίστοιχα.

«Στόχος μας, αναφέρει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου, Κώστας Γιαννίτσης, είναι να ολοκληρώσουμε έγκαιρα τη διαδικασία μεταφοράς της υπηρεσίας, η οποία καθυστέρησε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, αλλά και της έλλειψης προσωπικού».

Μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση της υπηρεσίας καθαριότητας και απελευθερωθεί ο χώρος των σφαγείων, θα υπογραφεί η τελική σύμβαση μεταξύ του ανάδοχου του έργου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Σε πρώτη φάση θα στεγαστούμε προσωρινά σε τρεις χώρους και αργότερα θα επιδιώξουμε να βρούμε τον κατάλληλο δημοτικό χώρο, με χαμηλή βλάστηση για να μη δημιουργεί όχληση, προκειμένου να μεταφερθούμε εκεί μόνιμα» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας.

Ο ίδιος υπογραμμίζει παράλληλα ότι «η λύση της μεταφοράς σε τρία διαφορετικά σημεία, που επελέγη τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι προσωρινή».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο στην περιοχή των σφαγείων παραχωρήθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας της Σκιάθου, το οποίο θα προσφέρει σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τοπικό πληθυσμό.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου