Τρομακτική προσγείωση στη Σκιάθο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Τελευταία ενημέρωση: 2014-10-31, 16:45:24
Τρομακτική προσγείωση στη Σκιάθο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τέλεγκραφ» για πτήση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού

Στη λίστα των δεκαέξι πιο τρομακτικών προσγειώσεων που έχει συγκεντρώσει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», σε διάφορα αεροδρόμια ανά τον κόσμο, συγκαταλέγεται μια αντίστοιχη, από το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Στο δημοσίευμα της «Telegraph» επισημαίνεται πόσο μικρός είναι ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου του νησιού, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να δίνει την εντύπωση ότι προσγειώνεται στη θάλασσα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η προσγείωση της πτήσης Air Italy 737-8BK τον Αύγουστο του 2013, συγκέντρωσε περισσότερα από 2 εκατομμύρια χτυπήματα στο Youtube. Στο ίδιο δημοσίευμα, οι συντάκτες του κειμένου χαρακτηρίζουν τη Σκιάθο ως τον «Αγιο Μαρτίνο της Ελλάδος», καθώς ο Αγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική είναι γνωστός για το μικρό του αεροδρόμιο.

Η παραπάνω προσγείωση, που όπως όλα δείχνουν, καταγράφηκε από αυτόπτη μάρτυρα και έκανε το γύρο του κόσμου, μόλις αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, μήνες αργότερα. Το αεροπλάνο χαμήλωσε περισσότερο για να προσγειωθεί στο διάδρομο του αεροδρομίου της Σκιάθου και πέρασε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια όσων παρακολουθούσαν την παραπάνω εικόνα.

Για την προστασία των αυτόπτων μαρτύρων, έχουν ληφθεί μέτρα από τους ιθύνοντες του αεροδρομίου. Εχουν αναρτηθεί πινακίδες στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, που απαγορεύουν την πρόσβαση θεατών, προκειμένου να προστατευθούν από τα καυσαέρια των αεροσκαφών κατά την απογείωση. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες σε όλες τις οδικές αρτηρίες πέριξ του αεροδρομίου και ενεργοποιούνται από τον πύργο ελέγχου, προκειμένου να προστατευθούν οι διερχόμενοι.

Οι παραπάνω απαγορεύσεις δεν πτοούν, ωστόσο, ορισμένους τολμηρούς, οι οποίοι «δεν πειθαρχούν» όπως αναφέρει ο αερολιμενάρχης Σκιάθου Ηλίας Πετράκης. Ο ίδιος προσθέτει ότι «υπάρχει συνεργασία με την αστυνομία, αλλά δεν είναι πρακτικά δυνατό να υπάρχει διαρκώς κάποιος για να αστυνομεύει το χώρο».

Η επέκταση του βορείου τμήματος του αεροδιαδρόμου κατά 108 μέτρα θα συμβάλει στην ασφαλέστερη προσγείωση και απογείωση των αεροσκαφών, προκειμένου να εκλείψουν οι «τρομακτικές» πτήσεις, όπως η συγκεκριμένη, που έκανε το γύρο του διαδικτύου. Παράλληλα η επέκταση της πίστας στάθμευσης των αεροσκαφών, θα δώσει τη δυνατότητα να σταθμεύουν τέσσερα επιπλέον αεροσκάφη. Οι εργασίες επέκτασης στο αεροδρόμιο της Σκιάθου συνεχίζονται, στο μεταξύ, και αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη χρονιά.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=