Δεμένα τα αλιευτικά στην Αλόννησο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-10-31, 15:45:51
Δεμένα τα αλιευτικά στην Αλόννησο

Οι ψαράδες χαρακτηρίζουν αναγκαίο το αλιευτικό καταφύγιο στη Βότση

Εξαιρετικά δύσκολες είναι για τους αλιείς της Αλοννήσου οι καιρικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την εξασφάλιση του μεροκάματου. Τις δέκα τελευταίες μέρες, ειδικότερα, τα πενήντα και πλέον αλιευτικά σκάφη του νησιού βρίσκονται αγκυροβολημένα σε διάφορα σημεία, προκειμένου να προστατευθούν από τους δυνατούς ανέμους.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Αλοννήσου Θόδωρος Μαλαματένιας, «το χειμώνα εξασφαλίζεται πολύ δύσκολα το μεροκάματο, τα ψάρια είναι λίγα, όταν πνέουν δυνατοί άνεμοι είναι δύσκολο να ανοιχτείς στο πέλαγος  για να ψαρέψεις και αναγκαστικά, τα καΐκια παραμένουν δεμένα για αρκετό διάστημα».

 Τα αλιευτικά σκάφη βρίσκονται δεμένα στη Πατητήρι, στη Βότση, στη Στενή Βάλλα, στα Καλαμάκια και το Γέρακα, προκειμένου να προστατευτούν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τους δυνατούς ανέμους.

Κοινή θέση των αλιέων του νησιού είναι ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόλις ολοκληρωθεί το αλιευτικό καταφύγιο στην περιοχή Βότση, το οποίο θα προσφέρει ασφάλεια και ταυτόχρονα θα συμβάλει στην αποφόρτιση του λιμανιού του Πατητητίου, που θα αξιοποιηθεί μελλοντικά ως μαρίνα.

«Μόλις ολοκληρωθεί το αλιευτικό καταφύγιο, θα κοιμόμαστε ήσυχοι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των αλιέων της Αλοννήσου, για να προσθέσει ότι επί πολλά χρόνια, οι ψαράδες του νησιού αγρυπνούν νύχτες ολόκληρες δίπλα στην περιουσία τους, όσο διάστημα διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο ίδιος εκτιμά ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το επόμενο φθινόπωρο, δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα του ασφαλούς ελλιμενισμού των σκαφών. «Από τη μία πλευρά ασφαλίζεται η περιουσία μας και από την άλλη θα ανοίξει ο χώρος του λιμανιού του Πατητηρίου, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος φύλαξης τουριστικών σκαφών» σημειώνει ο κ. Μαλαματίνης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
7
=