Δυνατή βροχόπτωση στα νησιά

Τελευταία ενημέρωση: 2014-10-30, 11:28:42
Δυνατή βροχόπτωση στα νησιά

Ζημιές 40.000 ευρώ στην αγροτική οδοποιία και προβλήματα στην παρέλαση

Εκτεταμένες ζημιές έχουν προκληθεί στο αγροτικό δίκτυο της Σκοπέλου από το δυνατό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, για την αποκατάσταση των οποίων απαιτείται ποσό της τάξης των 40.000 ευρώ περίπου.

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες και έντονη βροχόπτωση επικρατούν, εξάλλου, τις τελευταίες μέρες και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της προχθεσινής μαθητικής παρέλασης τόσο στη Σκιάθο, όσο και τη Σκόπελο. Η δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε κανονικά και στα τρία νησιά, ενώ η παρέλαση πραγματοποιήθηκε μόνο στην Αλόννησο.

Στο μεταξύ, η Σκόπελος έχει πληγεί εντονότερα από το κύμα της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών, το οποίο έχει δημιουργήσει, όπως προαναφέρθηκε, πολύ σοβαρά προβλήματα στο αγροτικό και το επαρχιακό δίκτυο του νησιού. «Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο αγροτικό δίκτυο είναι εκτεταμένες και το κόστος αποκατάστασης ανέρχεται στο ποσό των 30.000 - 40.000 ευρώ» όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.

Συγκεκριμένα έχει καταστεί απροσπέλαστο το αγροτικό δίκτυο του νησιού, ενώ παράλληλα σημειώθηκαν αρκετές κατολισθήσεις μικρής κλίμακας στα πρανή, κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου. Το έμψυχο δυναμικό του δήμου καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτός ο επαρχιακός δρόμος και να μην υπάρξει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης σημειώθηκαν πτώσεις πεύκων σε τρία σημεία του επαρχιακού δικτύου, τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα από το οδόστρωμα.

Οι επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου έχουν συντάξει σχετικό έγγραφο, το οποίο κοινοποίησαν στους αρμόδιους της περιφέρειας, γνωστοποιώντας το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί. Χαρακτηριστική είναι στο σημείο αυτό η επισήμανση του δημάρχου Σκοπέλου ότι «οι εκτεταμένες ζημιές στο αγροτικό δίκτυο, καθιστούν πλέον αδύνατη και την ελαιοσυγκομιδή για τους καλλιεργητές».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=