Μικροί και μεγάλοι εν δράσει

Τελευταία ενημέρωση: 2014-10-29, 12:57:19
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει

Πολιτιστικό Εργαστήρι λειτουργεί για τέταρτη χρονιά στη Σκιάθο

Θεσμό αποτελεί για τη Σκιάθο το Πολιτιστικό Εργαστήρι, το οποίο έχοντας διανύσει τρία χρόνια λειτουργίας, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 450 μαθητές του να ανακαλύψουν ή να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους και καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους δημιουργούς για τέταρτη χρονιά.

Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα: Εικαστικών, αγιογραφίας, ζωγραφικής, εκμάθησης κιθάρας, βοτανολογίας, μεικτών τεχνικών και θεατρικού παιχνιδιού.

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι, αποτελεί καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό παλαιότερο αλλά και σύγχρονο.

 Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη λειτουργία του, το Πολιτιστικό Εργαστήρι, δεν έχει επιχορηγηθεί, πλην ελαχίστων μικρών δωρεών σε υλικά και ως μόνη πηγή εσόδων είχε την συμβολική συνδρομή των μαθητών η οποία κατάφερε να καλύψει με δυσκολία τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα του. Την ομάδα του εργαστηρίου απαρτίζουν οι: Δέσποινα Αννη, Μαρούλα Αννη, Ιωάννα Δένδη, Μελαχροινή Μουστάκα, Παρασκευή Κουτούμπα, Θοδωρής Τζούμας.

«Και φέτος η χρονιά ξεκίνησε με την επιτυχημένη έκθεση των δημιουργιών των μαθητών που πραγματοποιήθηκε στο Μπούρτζι από τις 19 έως τις 24 Οκτωβρίου, και η οποία γέμισε όλους τους φίλους μας με χαρά και ικανοποίηση. Αυτή είναι και η ανταμοιβή μας» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας.

 Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία και πάνω από όλα η επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από το να συμβάλλει στη βελτίωση και στην άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.

Η ομάδα του Πολιτιστικού Εργαστηρίου υπογραμμίζει ιδιαιτέρως την εθελοντική συνδρομή των δασκάλων: Γιάννη Μιτζέλου, Αντώνη Κισσουρά, Κωνσταντίνου Κουτούμπα, Σταύρου Τσιμπλιαράκη, Χρύσας Διολέττα, Δέσποινας Μιτζέλου, Τόμεκ Γιοβάνη, Ναττάσας Μπουκουβαλα, Σούλας Παπαδοπούλου, Στάθη Κουμιώτη, που εθελοντικά το στήριξαν.

Μελλοντικός στόχος είναι να αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται, να δημιουργηθούν νέα τμήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν αλλά και να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα τμήματα αυτά σε υλικοτεχνική υποδομή ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάθε φορά καλύτερο.

Για να επιτευχθεί ο στόχος είναι απαραίτητη η συνεργασία και η υποστήριξη όλων. Είναι λοιπόν ευπρόσδεκτη η προσφορά κάθε τύπου (στέγης, υλική ή εθελοντικής εργασίας).

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=