ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βελτιώνεται το οδικό δίκτυο στον Τρούλο της Σκιάθου

βελτιώνεται-το-οδικό-δίκτυο-στον-τρού-42199

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά των Σποράδων»

Εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος στην περιοχή Τρούλος της Σκιάθου, αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 285.000 ευρώ. Τη σύμβαση του έργου με τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Κύριος του έργου, είναι ο Δήμος Σκιάθου.

Το έργο είναι ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας, στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Μέσω του προγράμματος ΟΣΑΝ, που εκπονήσαμε σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά της Θεσσαλίας με έργα αναγκαία και χρήσιμα για τον άνθρωπο. Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του ΕΣΠΑ, βελτιώνουμε τις υποδομές των νησιών, στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Με το έργο αυτό εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση στην περιοχή του Τρούλου και συγκεκριμένα από τη συμβολή της υφιστάμενης οδού με την επαρχιακή οδό έως την θέση “Ζορμπάδες”, στο πλαίσιο της βελτίωσης συνθηκών προσπελασιμότητας και ποιότητας ζωής στο νησί της Σκιάθου», ανέφερε ο Κ. Αγοραστός.

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης του οδοστρώματος της οδού από την περιοχή του Τρούλου έως τη θέση Ζορμπάδες και το ΧΥΤΑ, συνολικού μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων.

Αναμένεται η σύναψη σύμβασης με τον ανάδοχο για την έναρξη κατασκευής του έργου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου