ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέο Δημοτικό Σχολείο αποκτά η Αλόννησος

νέο-δημοτικό-σχολείο-αποκτά-η-αλόννησ-43067

Τη δημοπράτηση του έργου ενέκρινε ο περιφερειάρχης

Στη φάση της υλοποίησης περνά το νέο κτίριο για την στέγαση των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου πρόκειται να αποκτήσει η Αλόννησος, καθώς δόθηκε χθες από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου με τίτλο «Προσθήκη Αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου», προϋπολογισμού 1.526.000 ευρώ. Η σχετική απόφαση λήφθηκε από τον περιφερειάρχη μετά τη θετική αξιολόγηση του έργου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γ. Πετράκο είχε ο Κώστας Αγοραστός, σχετικά με την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας που αφορούν στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων του ΕΣΠΑ για το Πανεπιστήμιο φτάνει τα 33,2 εκατ. ευρώ, ενώ ωριμάζουν και άλλα έργα τα οποία σύντομα αναμένεται να ενταχθούν για να εισέλθουν στη φάση της υλοποίησης. «Στόχος μας είναι οι φοιτητές και οι καθηγητές να έχουν στη διάθεσή τους υποδομές υψηλών προδιαγραφών οπού θα πραγματοποιείται αναβαθμισμένου επιπέδου έρευνα και διδασκαλία», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τον σχεδιασμό στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Περιφέρεια αναμένεται να έχουν κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασίες πάνω στην καινοτομία, την εξειδίκευση, αλλά και τον ερευνητικό τομέα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου