ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοινωνικές πρωτοβουλίες στην Αλόννησο

κοινωνικές-πρωτοβουλίες-στην-αλόννη-43231

Επιτροπή αλληλεγγύης δημιουργείται στο νησί

Δυναμική δράση αναλαμβάνει η Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης που συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου. Σε πρόσφατη συνεδρίαση, εξάλλου, συζητήθηκε ο ορισμός μελών στην ίδια Επιτροπή, προκειμένου να βοηθηθούν οι αναξιοπαθούντες κάτοικοι του νησιού, που έχουν άμεση ανάγκη.

Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο νύν αντιδήμαρχος διοικητικών θεμάτων Αγγελος Αργυρίου και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας, επίσης ο εφημέριος του νησιού π. Αβραάμ Αποστολίδης και ο πρώην διευθυντής του περιφερειακού ιατρείου Αλοννήσου, ιατρός κ. Αθανασίου.

Το πρόβλημα της κρίσης έχει αγγίξει και την Αλόννησο, ενώ όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού, Πέτρος Βαφίνης, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δεν επιτρέπουν στους πάσχοντες να εργαστούν.

Κύριο έργο των μελών της παραπάνω επιτροπής είναι να εντοπίζουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και να εισηγούνται για τα περαιτέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου