ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξηλώθηκε κάτοπτρο του ΟΤΕ

ξηλώθηκε-κάτοπτρο-του-οτε-45238

Μετά από προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος»

Απομακρύνθηκε το ανενεργό κάτοπτρο του ΟΤΕ που ήταν τοποθετημένο στην κορυφή «Καραφλυτζανάκα» της Σκιάθου, μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» προς την αρμόδια υπηρεσία του ΟΤΕ. Το κάτοπτρο, βρισκόταν στο πιο περίοπτο σημείο της Σκιάθου, συνολικής επιφάνειας 40 τετραγωνικών μέτρων και ήταν τοποθετημένο σε ύψος 6 μέτρων.

Το πέντε τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο κάτοπτρο δεν χρησιμοποιούνταν από τον ΟΤΕ, διότι η τεχνολογία του είχε ξεπεραστεί. Ο ίδιος πολιτιστικός σύλλογος αποφάσισε να αποταθεί στο αρμόδιο τμήμα του ΟΤΕ, θεωρώντας ότι το κάτοπτρο θα πρέπει να απομακρυνθεί για λόγους αισθητικής υποβάθμισης και ρύπανσης, διότι είχε ήδη αρχίσει να φθείρεται.

Η επικοινωνία, για την υλοποίηση του αιτήματος, είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2013 και μετά από συνεχείς οχλήσεις και αποστολή σχετικής αλληλογραφίας, η τεχνική υπηρεσία του ΟΤΕ ανταποκρίθηκε και απομάκρυνε πρόσφατα το κάτοπτρο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» υπογραμμίζει τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του ΟΤΕ και ιδιαίτερα του κ. Φίλιππου Πατσογιάννη, χάρη στον οποίο δρομολογήθηκαν οι ανάλογες ενέργειες το τελευταίο δίμηνο, καθώς επίσης και του κ. Νίκου Πατσονικολή, ο οποίος πρότεινε στον σύλλογο να επιληφθεί του θέματος.

«Στους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς που ζούμε, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη, την ευθύνη και την υποχρέωση να προστατεύσουμε, με κάθε δυνατό μέσο, τόπους μοναδικού φυσικού κάλλους που απλόχερα μας προσφέρει το νησί γιατί αποτελούν το μεγάλο «κεφάλαιό» μας για σήμερα και για το μέλλον» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θόδωρος Τζούμας, αναφερόμενος στην προσπάθεια που επιτεύχθηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου