ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μαγνήτης για περισσότερους …Mama Mia ~ Μειώνουν το τέλος πολιτικών γάμων στη Σκιάθο

μαγνήτης-για-περισσότερους-mama-mia-μειών-47356

Στην προχθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε μείωση 50% στο τέλος κατάληψης περιπτέρων

Οι αναπροσαρμογές τελών ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, όπου αποφασίστηκε γενναία μείωση του ανταποδοτικού τέλους πολιτικών γάμων από 150 σε 90 ευρώ για το 2015.

Μηδενικές θα είναι, παράλληλα, οι αυξήσεις στα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού από το Δήμο Σκιάθου για την καινούργια χρονιά, ενώ παράλληλα θα υπάρξει μείωση 50% στο τέλος κατάληψης των κοινοχρήστων χώρων που καταλαμβάνουν τα περίπτερα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου.

Τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με τις υπάρχουσες δυνατότητες, αλλά με τη δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής ότι θα υπάρξουν μειώσεις την επόμενη χρονιά.

Η αναπροσαρμογή του ανταποδοτικού τέλους για τους πολιτικούς γάμους κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου το νησί να αποτελέσει μακροπρόθεσμα πόλο έλξης για ακόμη περισσότερους μελλόνυμφους, διεθνώς.

Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να πολλαπλασιαστούν οι εκατό περίπου γάμοι που τελούνται μέχρι στιγμής στο νησί και όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών θεμάτων Ηλίας Σταμέλος «στόχος μας είναι να προωθήσουμε το τουριστικό αυτό προϊόν και να το προβάλλουμε σε διάφορες εκθέσεις. Η πρώτη ενέργεια που κάναμε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι η μείωση του τέλους. Το επόμενο βήμα, προσθέτει ο ίδιος, θα είναι να μειώσουν τα κοστολόγια και οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διοργάνωση γάμων».

Παγωμένα θα παραμείνουν, στο μεταξύ, τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων «με ελάχιστες στρογγυλοποιήσεις» επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ο ίδιος προσθέτει, ωστόσο, ότι «δεσμευόμαστε ότι θα αλλάξει η κανονιστική, ώστε να γίνει μείωση τελών την επόμενη χρονιά, διότι φέτος, λόγω της έλλειψης της δημοτικής αστυνομίας, είχαμε μεγάλες απώλειες εσόδων, καθώς πάρα πολλοί δεν κατέβαλαν το τέλος κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων».

Επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα το τεχνικό πρόγραμμα, με ορισμένες διορθώσεις. Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σκιάθου για το 2015 περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις εντός και εκτός σχεδίου, διαμορφώσεις δρόμων, πεζοδρομίων, έργα συντήρησης κλπ, συνολικού ύψους 720.000 ευρώ. Ο αντιδήμαρχος κ. Σταμέλος επισημαίνει ότι θα υλοποιηθεί με ίδιους πόρους, ενώ παράλληλα ο Δήμος Σκιάθου θα αξιοποιήσει πόρους από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ που παρέμειναν ανεκμετάλλευτοι.

Προτάσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης

Στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, επικυρώθηκε η πρόταση της ελάσσονος μειοψηφίας για μείωση 10% στο τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων αιγιαλών, που παραχωρούνται σε όμορες επιχειρήσεις για έτος 2015, καθώς και η μείωση του ετήσιου ποσού που καταβάλλεται στο Δήμο για τη διατήρηση οικογενειακού τάφου, από 380, σε 200 ευρώ, που, διατυπώθηκε επίσης από την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου, δια στόματος του δημοτικού συμβούλου κ. Μπεζεριάνου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η επικεφαλής της Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου, Αναστασία Φιλαρέτου, εκφράζει την ικανοποίησή της διότι έγιναν δεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο οι τρεις προτάσεις που κατατέθηκαν. «Προτείναμε, παράλληλα με την μείωση του τέλους διατήρησης οικογενειακού τάφου, μείωση 10% σε όλους τους ομόρους για τον αιγιαλό, ζητήσαμε τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος που κατατέθηκε, προκειμένου να αυξηθεί το ποσό που θα διατεθεί για την οδοποιία εντός-εκτός σχεδίου, η οποία έγινε δεκτή και γι’ αυτό το λόγο ψηφίσαμε, τονίζει η ίδια, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου».

Τέλος, η επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Σκιάθου, έθεσε εκ νέου το θέμα της εφαρμογής κοινωνικού τιμολογίου, το οποίο θα εξεταστεί διεξοδικά από τη δημοτική αρχή.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου