ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παιδιά με περιβαλλοντικές ευαισθησίες

παιδιά-με-περιβαλλοντικές-ευαισθησί-50060

Εθελοντικό καθαρισμό και εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποίησαν οι μαθητές της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου Αλοννήσου, την περασμένη Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου.

Η δραστηριότητα ήταν ενταγμένη στο εκπαιδευτικού χαρακτήρα πρόγραμμα με τίτλο: «Μαθαίνω τα μυστικά της θάλασσας».

Οι μαθητές της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου Αλοννήσου αρχικά δραστηριοποιήθηκαν, καθώς περισυνέλλεξαν από την παραλία του λιμανιού τρεις σακούλες σκουπίδια, ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιήθηκαν για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που επιφέρουν στο οικοσύστημα.

Στη συνέχεια, προχώρησαν στο εκπαιδευτικό κομμάτι, όπου οι μαθητές μέσα από μια ιστοριούλα ανακάλυψαν τα μυστικά της θάλασσας, έμαθαν για την τροφική αλυσίδα, τη χλωρίδα και πανίδα, τις επιρροές της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Τα παιδιά άκουσαν, έμαθαν, συζήτησαν και πρότειναν λύσεις για τα προβλήματα του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Ακολούθησε χειροτεχνία, όπου τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους «ζωάκια» της θάλασσας και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε επιτυχώς με μια εργασία, η οποία τους ανατέθηκε από την ξεναγό του Φ.Δ. για μια εβδομάδα. Ο νικητής της εργασίας θα βραβευτεί για την προσπάθεια που κατέβαλε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου