ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με το βλέμμα σε νέες αγορές

με-το-βλέμμα-σε-νέες-αγορές-51189

Καινοτόμα βήματα υιοθετεί η Αλόννησος στο πεδίο της τουριστικής προβολής

Στοχευμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των παραδοσιακών αγορών αλλά και της διερεύνησης νέων, όπως οι Βρυξέλλες, για παράδειγμα, προτίθενται να υλοποιήσουν οι υπεύθυνοι για την τουριστική προβολή της Αλοννήσου. Η αυξητική τάση των ξένων τουριστών στη διάρκεια της φετινής σεζόν και η ιδιαίτερα θετική εικόνα που προδιαγράφεται για την επόμενη, στρέφουν το ενδιαφέρον προς το διεθνή χάρτη.

Οι στόχοι που τίθενται για την επόμενη περίοδο, θα καλύψουν το τρίπτυχο:

Σταθεροποίηση του υφιστάμενου πελατειακού κοινού με ταυτόχρονη αύξηση της επαναληψιμότητας της επίσκεψης. Εντοπισμός και προσέγγιση νέων αγορών ενδιαφέροντος και επέκταση της τουριστικής περιόδου με εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος.

Κοινή θέση όσων ασχολούνται με τον τουρισμό είναι ότι πρέπει να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλοννήσου, προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση και ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών του νησιού.

Ενδιαφέρουσες απόψεις διατυπώθηκαν στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αλόννησο, με φόντο την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, παρουσία του δημάρχου Πέτρου Βαφίνη, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Νίκου Πλωμαρίτη, της προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής του νησιού, Κικής Αναγνώστου και άλλων φορέων.

«Τώρα πλέον είναι, περισσότερο παρά ποτέ, απαραίτητη η ύπαρξη στοχευμένων ενεργειών με διαφορετική προσέγγιση που πρέπει να ξεφεύγουν από τα τετριμμένα». Τα παραπάνω υπογράμμισαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της MTCGROUP, εταιρείας Συμβούλων Τουρισμού του Δήμου, Νότης Μαρτάκης και Μάκης Μπίτζιος στη διάρκεια της σύσκεψης.

Οι ίδιοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι πρέπει να αναζητηθούν πρωτοποριακές μέθοδοι προβολής, πέρα από την πεπατημένη της συμμετοχής σε εκθέσεις. Η λέξη κλειδί για την ανάπτυξη του νησιού είναι η στρατηγική «που θα εντοπίσει και θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού» και θα αποτελέσει «κίνητρο για επίσκεψη στην περιοχή».

Η συγκεκριμένη φιλοσοφία αποτελεί το θεμέλιο λίθο της ανάπτυξης της Αλοννήσου, τα τρία τελευταία, τουλάχιστον χρόνια, όπως υπογράμμισαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας που έχει αναλάβει την προβολή του νησιού. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται προγράμματα επίσκεψης και φιλοξενίας δημοσιογράφων, καθώς και στοχευμένες προωθητικές ενέργειες στις αγορές ενδιαφέροντος και στις κατάλληλες εποχές για την επιλογή του προορισμού ως τόπο διακοπών.

Οι στοχευμένες ενέργειες που πραγματοποιούνται, έχουν ως επίκεντρο την πληρέστερη ενημέρωση των ταξιδιωτικών πρακτόρων, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα του νησιού και των επιλογών που προσφέρει. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετοχές του νησιού σε εκθέσεις, περιλαμβάνουν παράλληλες συναντήσεις με δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες, έτσι ώστε να έχει αξία και συνέχεια η παρουσία του νησιού στις διεθνείς αγορές.

«Το γεγονός ότι η μέχρι τώρα πορεία της τουριστικής κίνησης βαίνει αυξανόμενη με ταυτόχρονη διεύρυνση του ενδιαφέροντος από τις αγορές, υποδηλώνει ότι η πορεία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» υπογράμμισαν, τέλος, οι υπεύθυνοι της εταιρείας συμβούλων τουριστικής προβολής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου