ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Φουρτούνα» στο θαλάσσιο πάρκο ~ Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων

φουρτούνα-στο-θαλάσσιο-πάρκο-κατασ-52734

Δεδουλευμένες οφειλές παλαιότερων ετών ύψους 30.000 ευρώ διεκδικούν δύο πρώην εργαζόμενοι

Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του φορέα διαχείρισης θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου προχώρησαν την περασμένη Δευτέρα δύο πρώην εργαζόμενοι, διεκδικώντας παλιές οφειλές ύψους 30.000 ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα, έχουν κατασχεθεί τρία σκάφη και ένα όχημα του φορέα, ενώ στο μεταξύ καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα έως το τέλος του μήνα.

Οι εν λόγω οφειλές ανάγονται στην περίοδο 2005-2006, ενώ οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δεδουλευμένα, κατέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν τόσο πρωτόδικα, όσο και από το Εφετείο. Στο μεταξύ, υπάρχει ανάλογη απόφαση και για τρίτο εργαζόμενο, πρώην συνεργάτη του φορέα, ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει κινήσει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τη διαδικασία κατάσχεσης.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Φορέα διαχείρισης θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου, Στέφανος Παρασκευόπουλος, ooποίος ανέλαβε το 2010, υπογραμμίζει ότι «το σύνολο των οικονομικών απαιτήσεων είναι 60.000 ευρώ, αλλά τη δεδομένη στιγμή έγινε κατάσχεση για οφειλές ύψους 30.000 ευρώ, από δύο εργαζόμενους».

Η αποπληρωμή του παραπάνω ποσού είναι πρακτικά αδύνατη από πόρους του φορέα, διότι «χρηματοδοτούμαστε από το ΕΠΕΡΑ, από Ευρωπαϊκά, δηλαδή, κονδύλια και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατό να πληρώσουμε τις παραπάνω οφειλές, διότι, δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες», εξηγεί ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα.

Γι’ αυτό το λόγο αναζητείται τάχιστα λύση με τη συνδρομή της Γ. Γρ. του ΥΠΕΚΑ κ. Γιαννακοπούλου η οποία «συμπαρίσταται πάντα στον αγώνα που κάνουμε και καταβάλει προσπάθειες, προκειμένου να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσό της οφειλής από δημόσιους πόρους και να καταβληθούν τα χρήματα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι», τονίζει ο ομιλών.

Η διαδικασία των πλειστηριασμών προχωράει στο μεταξύ, αλλά μέχρι την πραγματοποίηση του πλειστηριασμού, εκτιμάται ότι θα έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με τη φύλαξη του θαλάσσιου πάρκου, το οποίο, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του προέδρου του φορέα διαχείρισης, δεν θα παραμείνει σε καμία περίπτωση αφύλακτο, χάρη στις περιπολίες του λιμενικού της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, το οποίο θα εφοδιαστεί σύντομα με νέο σκάφος.

«Το πάρκο δεν μένει αφύλακτο», καταλήγει ο κ. Παρασκευόπουλος, «διότι, ευτυχώς, υπάρχουν τα λιμεναρχεία Σκοπέλου και Αλοννήσου, με τα οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Παράλληλα το λιμεναρχείο Αλοννήσου θα αποκτήσει δικό του σκάφος, προσθέτει ο ίδιος, οπότε θα συνεχιστούν κανονικά οι περιπολίες, έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου