ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Καμία οφειλή προς τρίτους

καμία-οφειλή-προς-τρίτους-58192

Κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων το δημοτικό συμβούλιο Αλοννήσου

Ισοσκελισμένοι είναι οι οικονομικοί δείκτες του Δήμου Αλοννήσου, με βασικό χαρακτηριστικό τις μηδενικές οφειλές προς τρίτους. Στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλοννήσου εγκρίθηκε η τριμηνιαία έκθεση εσόδων – εξόδων ισολογισμού του δεύτερου τριμήνου του 2014, ενώ όπως επισήμανε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, «παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, δεν υπάρχει άνοιγμα ούτε ένα ευρώ και ο δήμος δεν οφείλει ούτε ένα σεντς σε τρίτους».

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε, εξάλλου, ο ορισμός μελών στην Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, που αναλαμβάνει δυναμικά δράση, προκειμένου να βοηθηθούν οι αναξιοπαθούντες κάτοικοι του νησιού, που έχουν άμεση ανάγκη. Πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο νυν αντιδήμαρχος διοικητικών θεμάτων Αγγελος Αργυρίου και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της μείζονος και της ελάσσονος μειοψηφίας, επίσης ο εφημέριος του νησιού π. Αβραάμ Αποστολίδης και ο πρώην διευθυντής του περιφερειακού ιατρείου Αλοννήσου, ιατρός κ. Αθανασίου.

Κύριο έργο των μελών της επιτροπής είναι να εντοπίζουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και να εισηγούνται στο δημοτικό συμβούλιο.

Το πρόβλημα της κρίσης έχει αγγίξει και την Αλόννησο, ενώ όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δεν επιτρέπουν στους πάσχοντες να εργαστούν.

Η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλοννήσου πραγματοποιήθηκε σε ήρεμους τόνους και συναινετικό κλίμα. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Βλάικος επισήμανε ότι «αυτό που προέχει είναι η πρόοδος του νησιού, χωρίς αντιπαλότητες, που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη».

Κατά της αξιολόγησης

Μεταξύ των θεμάτων της προχθεσινής συνεδρίασης ήταν και το θέμα της αξιολόγησης των υπαλλήλων και το εντέλλεσθε του δημάρχου. Η θέση της πλειοψηφίας ήταν να μην γίνει δεκτή η αξιολόγηση των υπαλλήλων με τη μορφή που γίνεται, αλλά ούτε η ποσόστωση του 15%. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε, τελικά, κατά πλειοψηφία να μην δοθεί το εντέλλεσθε για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κ. Δροσάκης πρότεινε από την πλευρά του να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία προς αποφυγή νομικών κυρώσεων, αλλά να βαθμολογηθούν όλοι οι υπάλληλοι με άριστα, διότι «τους χρειαζόμαστε όλους» όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου