ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προτεραιότητα στο βιολογικό της Γλώσσας Σκοπέλου

προτεραιότητα-στο-βιολογικό-της-γλώσ-58241

Προσπάθειες ένταξης έργων στη νέα προγραμματική περίοδο

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι επικεφαλής του Δήμου Σκοπέλου, προκειμένου να εντάξουν σημαντικά έργα υποδομής του νησιού, στη νέα προγραμματική περίοδο.

Ουσιαστικής σημασίας αίτημα για το νησί είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με παράλληλη προώθηση του βιολογικού της Γλώσσας, καθώς το νησί διαθέτει ήδη βιολογικό στη Σκόπελο και το Ελιος.

Διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχαν, στο πλαίσιο αυτό, χθες ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Πατσής και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, Αντώνης Κεσμετζής, προωθώντας σημαντικά ζητήματα του νησιού.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν υπόψη κυβερνητικών στελεχών, είναι η ένταξη του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις της Γλώσσας, στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Βασικό ζητούμενο είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου, η αντικατάσταση των κουφωμάτων, τμήματος της στέγης κλπ, το οποίο τέθηκε υπόψη των αρμοδίων του ΥΠΕΚΑ.

Παράλληλα, οι ιθύνοντες του Δήμου Σκοπέλου επισκέφτηκαν χθες τους επικεφαλής του Υπουργείου Γεωργίας, με κυρίαρχο αίτημα την κατασκευή διυλιστηρίου νερού και αγωγών μεταφοράς προς τη Σκόπελο και τη Γλώσσα αντίστοιχα, ταυτόχρονα δε την ολοκλήρωση του έργου της λιμνοδεξαμενής στον Πάνορμο και τη βελτίωση της προσβασιμότητας.

Μεταξύ των αιτημάτων που υποβλήθηκαν από τους εκπροσώπους του νησιού, είναι, τέλος, η χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο της προμήθειας απορριμματοφόρων, προκειμένου να ανανεωθεί και να ενισχυθεί ο στόλος των οχημάτων του Δήμου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου