ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θα επαναλάβει το εγχείρημα

θα-επαναλάβει-το-εγχείρημα-60115

Διακόπηκε για τεχνικούς λόγους η προσπάθεια κατάκτησης του ρεκόρ Γκίνες κατάδυσης στην Αλόννησο

Τεχνικοί λόγοι δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί τελικά το εγχείρημα του εκπαιδευτή καταδύσεων Βαγγέλη Παπατζιτζέ, να κατακτήσει το ρεκόρ Γκίνες κατάδυσης διάρκειας 53 ωρών στην θαλάσσια περιοχή Μαρπούντα της Αλοννήσου.

Το πρόβλημα στεγανότητας στην κάμερα υποβρύχιας καταγραφής του εγχειρήματος σε βάθος 12 μέτρων, ήταν oλόγος για τον οποίο η τολμηρή κατάδυση πραγματοποιήθηκε τελικά στις 10.45 της Κυριακής, αντί για το πρωΐ του Σαββάτου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Στη συνέχεια, και μετά από παραμονή 17 ωρών στο βυθό, ο εκπαιδευτής καταδύσεων διέκοψε αναγκαστικά την προσπάθειά του, διότι δεν υπήρχε συμβατότητα μεταξύ των δύο divecomputers, υποθαλάσσιου και επιφανείας.

Η απόκλιση μεταξύ των δύο ενδείξεων υπερέβαινε τη μιάμιση περίπου ώρα και αποφασίστηκε, για λόγους ασφαλείας, να αναδυθεί ο Βαγγέλης Παπατζιτζές, ο οποίος, υπό άλλες συνθήκες, εκτιμάται ότι θα είχε επιτύχει το στόχο του.

Συγκεκριμένα, στόχος του Βαγγέλη Παπατζιτζέ, ήταν να ξεπεράσει τις 50 ώρες κατάδυσης σε βάθος 12 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να καταρρίψει το ρεκόρ του Βρετανού Σον Μακ Γκάερν, με 49 ώρες και 56 λεπτά.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο έμπειρος εκπαιδευτής, ο οποίος αναδύθηκε στις 4 χθες τα ξημερώματα, δηλώνει αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια. Παρά το αρχικό αίσθημα της δικαιολογημένος απογοήτευσης, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι θα επαναλάβει το ίδιο εγχείρημα την επόμενη χρονιά.

«Νιώθω απογοήτευση γιατί υπήρξαν τεχνικά προβλήματα που αναχαίτισαν ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί και πιο πολύ στεναχωριέμαι για τον κόσμο που βοήθησε, γιατί πραγματικά ήταν συγκινητική η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπατζιτζές.

Ο ίδιος σημειώνει παράλληλα ότι «όλο το νησί, όλοι οι φορείς, Ναυτικός Ομιλος, Πρόσκοποι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου, τοπικές επιχειρήσεις, πρόσφεραν χρήματα, ή φαγητό για τους δύτες, ποτά, αναψυκτικά, πάρα πολλοί εθελοντές μας βοήθησαν, ήταν πραγματικά συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου».

Η δεκαεπτάωρη παραμονή του σε βάθος 12 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του νερού, ήταν ευχάριστη, ενώ όπως επισημαίνει ο ίδιος «δεν είχα χρόνο να σκεφτώ, γιατί είχα συνέχεια παρέα δίπλα μου, ο χρόνος πέρασε πολύ σύντομα και είναι κρίμα, επαναλαμβάνει, που διακόπηκε για τεχνικούς λόγους η προσπάθεια, γιατί θα μπορούσε να επιτευχθεί ο στόχος».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σχετικά άρθρα:

Αντίστροφη μέτρηση για το ρεκόρ Γκίνες ~ Ξεκινάει σήμερα το τολμηρό εγχείρημα

Κατάδυση για…Γκίνες ~ ΤΟΛΜΗΡΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου