ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απαράδεκτη συμπεριφορά σχολικού συμβούλου καταγγέλλει η εκπαιδευτική κοινότητα Αλοννήσου

απαράδεκτη-συμπεριφορά-σχολικού-συμ-60627

Την τιμωρία του σχολικού συμβούλου θα ζητήσει ο δήμαρχος Π. Βαφίνης

Μία φαινομενικά τυπική επίσκεψη σχολικού συμβούλου στο δημοτικό σχολείο Αλοννήσου, δημιούργησε μείζον ζήτημα στο νησί.

Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένος σχολικός σύμβουλος δεν επέδειξε συμπεριφορά που αρμόζει με την ιδιότητά του, ως συμβούλου των εκπαιδευτικών για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, που επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Π. Βαφίνης, ο σχολικός σύμβουλος δεν μπήκε ούτε σε μία αίθουσα. Αντιθέτως θέλησε να διασφαλίσει την αποδέσμευση γυμνάστριας που έχει οργανική θέση στο νησί και όταν η σχολική οικογένεια αντέδρασε, ο ίδιος φέρεται να χλεύαζε, να ειρωνεύεται και να μιλά απαξιωτικά προς εκπαιδευτικούς και γονείς. Φαίνεται μάλιστα ότι έφθασε στο σημείο να χυδαιολογήσει και να χτυπήσει χέρι στο τραπέζι.

Γονιός ηχογράφησε τις ακατονόμαστες εκφράσεις του σχολικού συμβούλου. Ο Δήμαρχος, περιμένει την απομαγνητοφώνηση του ηχητικού ντοκουμέντου και όπως δήλωσε θα κάνει καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την τιμωρία του σχολικού συμβούλου. «Ο ρόλος του σχολικού συμβούλου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για το σχολείο. Είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές», σχολίασε ο κ. Βαφίνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου