ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναστολή της κατάληψης στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλοννήσου

αναστολή-της-κατάληψης-στο-γυμνάσιο-61279

Σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις οι μαθητές εάν δεν καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά

Κλειστό παρέμεινε και σήμερα το Γυμνάσιο – Λύκειο Αλοννήσου, λόγω της κατάληψης των μαθητών, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, με αίτημα την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. Οι μαθητές ζητούν άμεσα Οικονομολόγο καθηγητή, για να καλυφθεί ένα πολύ σημαντικό κενό, κυρίως για όσους πρόκειται να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι μαθητές του σχολείου αποφάσισαν να επανέλθουν από αύριο στα μαθήματά τους, αναστέλλοντας προσωρινά την κατάληψη. Σε περίπτωση όμως, που δεν δοθεί άμεσα λύση, σε διάστημα μιας εβδομάδας, θα επανέλθουν με ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ, οι μαθητές του σχολείου απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους αρμόδιους φορείς, επισημαίνοντας ότι «στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλοννήσου υπάρχουν κενά σε βασικές ειδικότητες καθηγητών που διδάσκουν μαθήματα Πανελλαδικά εξεταζόμενα, πράγμα το οποίο συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά». Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να μένουν πίσω στην ύλη, η οποία πρέπει να καλυφθεί, αν και εφόσον έρθει καθηγητής, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εκφράζοντας τα συναισθήματά τους, τονίζουν ότι «αυτό που μας πικραίνει και μας εξοργίζει περισσότερο είναι ότι η ίδια η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βασιλική Ζιάκα, η οποία μας επισκέφθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μας υποσχέθηκε την ημέρα του αγιασμού ότι όλα τα κενά θα καλυφθούν σε 3 μέρες».

Ενα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και «έπειτα από συνεχείς ’διαπραγματεύσεις και υποσχέσεις από μέρους και της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης, της Περιφέρειας και του Υπουργείου το πρόβλημα παραμένει, χωρίς να διαφαίνεται άμεση λύση. Το πρόβλημα αυτό μεγεθύνεται λόγω έλλειψης άλλων υποστηρικτικών δομών στο νησί» σημειώνεται στην ίδια επιστολή διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, οι μαθητές καθιστούν σαφές ότι «δεν φτάσαμε στην κατάληψη από επιπολαιότητα, αλλά κατόπιν σκέψεως καθώς δεν διαθέτουμε κάποιο άλλο μέσο για να γίνουμε πειστικοί. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να διαχωρίσουμε τη θέση μας από άλλα σχολεία, τα οποία φτάνουν σε καταλήψεις διαρκείας χωρίς συγκεκριμένους λόγους». Είναι αυτονόητο, καταλήγουν, ότι η κατάληψη «θα λήξει αυτόματα μόλις οι υπεύθυνοι πράξουν αυτό που έπρεπε να έχουν ήδη πράξει από καιρό».

Σχετικά άρθρα:

Κατάληψη στο Λύκειο Αλοννήσου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου