ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούν περισσότερα κρουαζιερόπλοια

ζητούν-περισσότερα-κρουαζιερόπλοια-64208

Προσπάθειες για αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας στη Σκιάθο

Στην κατεύθυνση της προσέλκυσης περισσότερων κρουαζιερόπλοιων κινούνται τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούν επαφές με μεγάλα τουριστικά γραφεία της Ιταλίας και της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να ενταχθεί και η Σκιάθος στο πρόγραμμα των ταξιδιών των κρουαζιερόπλοιων.

«Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά το συγκεκριμένο θέμα είναι μεγάλο, απαιτούνται πολλές συζητήσεις και πολλά ταξίδια για να υλοποιηθεί ο στόχος. Κατά συνέπεια, είμαστε σε αναμονή, έως ότου συσταθεί η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, προκειμένου να τεθούν προς συζήτηση οι προτάσεις μας» όπως αναφέρει ο Θωμάς Κουκουλάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Την ίδια στιγμή προχωρούν οι συζητήσεις για τη σύνδεση του νησιού με lowcostαεροπορικές γραμμές, αλλά για να καταστεί δυνατή η σύναψη συμφωνίας, είναι αναγκαία προϋπόθεση να εξασφαλιστεί το ποσό που απαιτείται, για την διεθνή προβολή του νησιού. Σύμφωνα με την θέση του προέδρου των ξενοδόχων της Σκιάθου, για να επιτευχθεί το ζητούμενο, είναι σημαντική η συνδρομή όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων φορέων και των τριών νησιών, τα οποία θα ωφεληθούν, αναμφίβολα, από τις lowcostπτήσεις.

Πρωταρχικός στόχος είναι, εξάλλου, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και ταυτόχρονα η συνολική αύξηση του τουριστικού ρεύματος, τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν προτάσεις και σκέψεις για σειρά πρωτοβουλιών, που θα ενδυναμώσουν το ενδιαφέρον των τουριστών, για τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, επισημαίνει παράλληλα ότι «κύρια και βασική προϋπόθεση για να ανοίξουν οι τρεις προτεινόμενοι τουριστικοί προορισμοί, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, είναι η εξεύρεση πόρων, που θα επιτρέψουν στο νησί να πραγματοποιήσει διεθνή καμπάνια προβολής».

Hπαραπάνω προοπτική θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστική για το νησί του Παπαδιαμάντη, αλλά σε κάθε περίπτωση ουσιαστικό ζητούμενο είναι η συνεργασία.

Παράλληλα ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου επισημαίνει ότι προχωρούν οι διαδικασίες και επαφές με κρουαζιερόπλοια από Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τη Σκιάθο, ενώ παράλληλα έχει αναπτυχθεί διάλογος με τουρ οπερέϊτορς από Αγγλία και Σκανδιναβία για να διευρυνθεί η σεζόν κατά 15 μέρες τον Απρίλιο και 15 μέρες, αντίστοιχα, τον Οκτώβριο.

Η φετινή τουριστική σεζόν έκλεισε με θετικό πρόσημο και σαφή αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, οι ξενοδόχοι δηλώνουν στο σύνολό τους ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά παρόλα ταύτα, δεν σταματούν οι προσπάθειες, για ακόμη υψηλότερους δείκτες στο μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου