ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οδηγικές δράσεις

οδηγικές-δράσεις-64218

Ανοιξε ένας καινούργιος κύκλος πρωτοβουλιών στη Σκιάθο

Στον ιστορικό χώρο της Ιεράς Μονής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συγκεντρώθηκαν πρόσφατα τα μέλη που απαρτίζουν την Οδηγική οικογένεια της Σκιάθου. Στόχος της φθινοπωρινής συγκέντρωσης ήταν να αποχαιρετήσουν οι Οδηγοί του νησιού ένα μέλος Τοπικού Συμβουλίου της Σκιάθου, αλλά να του ζητήσουν να είναι πάντα δίπλα τους και «να μας γαληνεύει τις ψυχές ώστε να γεμίζουν με άπλετη αγάπη όπως και η πίστη προς το Θεό».

«…Μπορεί σήμερα η εικόνα να άλλαξε, τα όνειρα να απέκτησαν ουσία, οι στόχοι να έγιναν υψηλότεροι και η ευθύνη μεγάλη, μα η εθελοντική διάθεση, η προσφορά και ο ζήλος για την ιεροσύνη που δείχνει ο π. Παντελεήμωνας Χούλης, κρύβουν μέσα τους το «Δώσε Χέρι» των Πουλιών, το «Έσο έτοιμοι» των Οδηγών και φυσικά το «Υπηρετείν» μας».

Αυτά τα λόγια ακούστηκαν από την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Σκιάθου παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη της προεδρίας από τον σημερινό Ιεροδιάκονο π. Παντελεήμονα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 4 Οκτωβρίου το απόγευμα στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, ως αφετηρία των δράσεων της χρονιάς 2014 – 2015.

Τα μέλη απόλαυσαν τη μοναστηριακή ηρεμία και το φιλόξενο χώρο της Ιεράς Μονής, παίξανε, γνώρισαν τα νέα μέλη και αποχαιρέτησαν τα παιδιά που αλλάζουν κλάδο ώστε να ζήσουν νέες οδηγικές εμπειρίες.

Οι εκατό περίπου προσκεκλημένοι, μέλη, γονείς, και φίλοι του Οδηγισμού παρακολούθησαν τον Εσπερινό ενώ ακολούθησε αρτοκλασία και προσευχή για τα μέλη όλων των ομάδων. Με τις ευχές του Αρχιμανδρίτη π. Ιωσήφ Κατσούρα, τις ευχαριστίες του Ιεροδιακόνου π. Παντελεήμωνος Χούλη και τα χαμόγελα των προσκεκλημένων, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ενώ η δράση…τώρα αρχίζει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου