ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χωρίς χειριστή το γκρέιντερ

χωρίς-χειριστή-το-γκρέιντερ-64412

Καθυστερεί η αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων της Σκοπέλου

Σε φάση αναμονής βρίσκεται η διαδικασία αποκατάστασης των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγροτικοί δρόμοι της Σκοπέλου, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ο λόγος είναι ότι διατέθηκε στο Δήμο Σκοπέλου γκρέιντερ, γι’ αυτό το σκοπό, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά δεν υπάρχει χειριστής, με αποτέλεσμα το μηχάνημα να παραμένει ακινητοποιημένο επί δέκα περίπου μέρες.

Στο μεταξύ, διατυπώνονται παράπονα από αγρότες της Σκοπέλου και της Γλώσσας, οι οποίοι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τα κτήματά τους, διότι έχουν καταστεί απροσπέλαστοι οι αγροτικοί δρόμοι του νησιού λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε πρόσφατα. Τα βαθιά χαντάκια που έχουν δημιουργηθεί σε όλο το αγροτικό δίκτυο του νησιού, δυσχεραίνουν την πρόσβαση των καλλιεργητών στους ελαιώνες του νησιού και ο προβληματισμός εντείνεται ενόψει της έναρξης της συγκομιδής του ελαιοκάρπου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης, μετέφερε το αίτημα για εξασφάλιση οδηγού στους αρμόδιους, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων του νησιού. Παράλληλα, ο κ. Βασιλούδης υπογραμμίζει ότι «οι περισσότεροι αγροτικοί δρόμοι δεν έχουν συντηρηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα προβλήματα μετά από κάθε δυνατή βροχόπτωση».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου