ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αντίστροφη μέτρηση για το ρεκόρ Γκίνες ~ Ξεκινάει σήμερα το τολμηρό εγχείρημα

αντίστροφη-μέτρηση-για-το-ρεκόρ-γκίνε-64619

Σήμερα το πρωί ο Βαγγέλης Παπατζιτζές θα καταδυθεί σε βάθος 12 μέτρων στην Αλόννησο

Με συντονισμένες κινήσεις και προγραμματισμό ακριβείας, ο έμπειρος εκπαιδευτής καταδύσεων Ευάγγελος Παπατζιτζές, ξεκινάει σήμερα το τολμηρό εγχείρημα της κατάδυσης σε βάθος 12 μέτρων, που θα του χαρίσει το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Ο τολμηρός εκπαιδευτής, ο οποίος διατηρεί σχολές κατάδυσης σε Αθήνα και Αλόννησο, θα καταδυθεί σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Μαρπούντα της Αλοννήσου, και θα παραμείνει 53 συνολικά ώρες στο βυθό, έως και το μεσημέρι της Δευτέρας. Στόχος είναι να καταρριφθεί το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο κατέχει μέχρι στιγμής Αγγλος με διάρκεια παραμονής 49 ώρες και 56 λεπτά, σε ανάλογο βάθος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, έχει δραστηριοποιηθεί μια μεγάλη ομάδα εθελοντών, 50 περίπου άτομα, τα οποία θα συνδράμουν την προσπάθεια από ξηράς και θαλάσσης. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν κάτοικοι του νησιού, δύτες, μαθητές του Βαγγέλη Παπατζιτζέ, ο Ναυτικός Ομιλος Αλοννήσου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του νησιού, κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και του ΕΚΑΒ.

Ο πρωταγωνιστής του δύσκολου εγχειρήματος δηλώνει πανέτοιμος για την μεγάλη πρόκληση, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση δεκάδων φίλων και εθελοντών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Παπατζιτζές θα παραμείνει στο βυθό για 53 ώρες, ενώ παράλληλα θα εναλλάσσεται και δεύτερος δύτης, από την εθελοντική ομάδα, προκειμένου να συνδράμει την προσπάθεια. Την ίδια στιγμή θα υπάρχει επαγγελματικό σκάφος πάνω από το σημείο κατάδυσης, προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια.

Οι εθελοντές θα φροντίσουν για τη διατροφή του εκπαιδευτή καταδύσεων, σε όλη τη διάρκεια της μαραθώνιας κατάδυσης, τροφοδοτώντας τον παράλληλα με την αναγκαία ποσότητα ηλεκτρολυτών, προκειμένου να μην υποστεί αφυδάτωση.

Προηγήθηκαν, σημειωτέον, δοκιμές ακριβείας πριν να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, με την ευχή να κερδηθεί τελικά το μεγάλο στοίχημα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σχετικά άρθρα:

Κατάδυση για…Γκίνες ~ ΤΟΛΜΗΡΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου