ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αθόρυβος εθελοντής της Σκοπέλου διδάσκει αφιλοκερδώς ταεκβοντό στα παιδιά

αθόρυβος-εθελοντής-της-σκοπέλου-διδά-68143

Ο ξυλουργός Κωνσταντίνος Καλαντζής αποκατέστησε αφιλοκερδώς προβλήματα του Κέντρου Υγείας

Στάση ζωής είναι η εθελοντική προσφορά για τον Σκοπελίτη ξυλουργό Κωνσταντίνο Καλαντζή, ο οποίος αφιέρωσε τρεις μέρες, για να επιδιορθώσει προβληματικά σημεία του Κέντρου Υγείας του νησιού. Ο Σκοπελίτης ξυλουργός και τα μέλη του συνεργείου του, τέσσερα συνολικά άτομα, άλλαξαν τις κλειδαριές και τα πόμολα στις πόρτες, επισκεύασαν παράθυρα που αντιμετώπιζαν πρόβλημα, αλλά και κρεβάτια στο χειρουργείο που ήταν χαλασμένα, δουλεύοντας με πολύ μεράκι.

Παράλληλα, ο κ. Καλαντζής καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και άλλοι επαγγελματίες του νησιού, με στόχο να συνδράμουν επίσης ως εθελοντές, την προσπάθεια εξωραϊσμού του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου. «Χρήζει βοηθείας το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου από υδραυλικό και ηλεκτρολόγο» όπως αναφέρει ο κ. Καλαντζής, για να προσθέσει ότι «αναζητούμε εθελοντές, οι οποίοι θα αναλάβουν παράλληλα να βάψουν το κτίριο, για να γίνει πιο κόσμιο».

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες αλληλεγγύης του ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένου Σκοπελίτη εθελοντή, υπαγορεύτηκαν από το αίσθημα ευγνωμοσύνης που τον διακατέχει, για την προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Στο Κέντρο Υγείας, εξηγεί ο ίδιος, έτυχε να φιλοξενηθεί η μητέρα μου, η οποία ήταν σε βαριά κατάσταση, αλλά η υγεία της αποκαταστάθηκε χάρη στη φροντίδα των γιατρών. Συγκινήθηκα από την προσπάθεια που έκαναν οι γιατροί για τη μητέρα μου και όταν είδα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας, σκέφτηκα να βοηθήσω στην αποκατάστασή τους».

Υπέρμαχος του εθελοντισμού στην καθημερινότητά του, ο Σκοπελίτης ξυλουργός, προσφέρει αφιλοκερδώς τη βοήθεια και τις γνώσεις του, όποτε του ζητηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, έχει κατ’ επανάληψη πραγματοποιήσει εθελοντικά ξυλουργικές εργασίες και στα σχολικά κτίρια του νησιού. Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων και όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «προτιμώ τα έργα από τα λόγια και προσπαθώ να κινούμαι όσο μπορώ πιο διακριτικά, κάνοντας αυτό που εγώ νομίζω σωστό».

Ο διακριτικός εθελοντής από τη Σκόπελο, είναι παράλληλα λάτρης του αθλητισμού και προσφέρει δημιουργικά κίνητρα στους νέους του νησιού, αλλά και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Διδάσκει επί δέκα χρόνια εθελοντικά ταεκβοντό, σε σαράντα νερά παιδιά του νησιού, καμαρώνοντας για τις διακρίσεις που απέσπασαν οι μαθητές του, στη διάρκεια της συμμετοχής τους σε πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ο ίδιος ασχολείται από πολύ νεαρή ηλικία με τις πολεμικές τέχνες και όπως υπογραμμίζει «αυτό που θέλω να τους δείξω, είναι ότι πρέπει να γίνουν αθλητές κυρίως της ζωής. Με σεβασμό, υπομονή και επιμονή, κερδίζεις τα πάντα. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω μέσα από το ταεκβοντό» προσθέτει.

Κάθε πρωτοβουλία εθελοντικής προσφοράς, είναι μια αυθόρμητη κίνηση ευαισθησίας με σεβασμό στον ντόπιο πληθυσμό, στους ηλικιωμένους και τα παιδιά του νησιού.

Η προτροπή που απευθύνει κλείνοντας, στους συντοπίτες του, είναι «να βοηθάει ο ένας τον άλλο και να μην στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί όλοι έχουμε ανάγκη από μια καλή κουβέντα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου