ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρειάζεται άμεσα επισκευή το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

χρειάζεται-άμεσα-επισκευή-το-κέντρο-υ-77060

Κατεπείγον αίτημα στους αρμόδιους φορείς για εκταμίευση του ποσού που απαιτείται

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το κτίριο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, με βασικότερο την εισροή νερού σε κάθε δυνατή νεροποντή, που αντιμετωπίζεται εκ των ενόντων, με κουβάδες και σφουγγαρίστες. Κατεπείγον είναι, κατά συνέπεια, το αίτημα της επισκευής του υπάρχοντος κτιρίου, έως ότου καταστεί δυνατή η μετεγκατάσταση στο νέο Κέντρο Υγείας, το οποίο πρόκειται να ανεγερθεί.

Το παραπάνω αίτημα διατυπώθηκε εγγράφως στους αρμόδιους φορείς από τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, Νίκο Σακελλαρόπουλο, ο οποίος επισημαίνει ότι «θα ήταν ευχής έργο να επισπευστούν οι διαδικασίες για την μετεγκατάστασή μας στο καινούργιο κτίριο. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί το νέο κτίριο, ωστόσο, πρέπει να επισκευαστεί το παλιό κτίριο, το οποίο παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα, που πρέπει να διευθετηθούν, κυρίως ενόψει χειμώνα, διότι όταν βρέχει, παρατηρείται εισροή νερού».

Αποδέκτης του ίδιου αιτήματος είναι, ταυτόχρονα, και ο Δήμος Σκιάθου, που ανταποκρίθηκε άμεσα, διαθέτοντας συνεργεία, τα οποία θα ασχοληθούν με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Το πρώτο σκέλος της παρέμβασης περιλαμβάνει τον καθαρισμό της στέγης, ενώ παράλληλα είναι αναγκαίος ο έλεγχος των σκεπών, διότι είναι πολύ παλιές, η αποκατάσταση του στεγάστρου πάνω από την είσοδο, η αλλαγή τμημάτων του φέροντος οργανισμού στις σκεπές, αλλά και κεραμιδιών, πολλά από τα οποία είναι σπασμένα και άλλες συναφείς παρεμβάσεις, που θα «θωρακίσουν» το παλιό κτίριο από την εισροή νερού, σε κάθε δυνατή νεροποντή.

Το κόστος των υλικών που απαιτούνται, έχει υπολογιστεί σε 5-10.000 ευρώ, και το αίτημα που διατυπώνεται, είναι να διατεθεί στο Κέντρο Υγείας από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αγοραστούν τα υλικά που απαιτούνται.

Ο Δήμος Σκιάθου, από την άλλη πλευρά, αναλαμβάνει την υλοποίηση των απαιτούμενων επισκευαστικών εργασιών, διαθέτοντας το ανάλογο προσωπικό.

Συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν ήδη χθες και προχθές και θα επανέλθουν και στο προσεχές διάστημα, προκειμένου να γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. «Προσπαθούμε να κάνουμε εργασίες, διαθέτοντας προσωπικό, αλλά και υλικά, στο βαθμό των δυνατοτήτων μας» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο αντιδήμαρχος Σκιάθου, Ηλίας Σταμέλος, τονίζοντας παράλληλα ότι «παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας δεν είναι στη δικαιοδοσία μας, κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για να διευθετηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, διότι είναι Κέντρο Υγείας των πολιτών της Σκιάθου».

Ερωτηθείς σχετικά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Κώστας Καραμπάτσας, δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα επισκευής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και θα εκταμιευτεί το ποσό που απαιτείται για την αγορά υλικών. «Φυσικά είναι μια προσπάθεια που μας αγγίζει και μας αφορά όλους και μάλιστα είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως «όταν η Σκιάθος έμεινε χωρίς ασθενοφόρο, καλύψαμε το κενό με ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ενώ πρόσφατα παραδόθηκε το καινούργιο ασθενοφόρο από το ΕΣΠΑ».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου επισημαίνει, κλείνοντας, ότι «επ’ ουδενί δεν θα αφήσουμε καμία προσπάθεια για την αναβάθμιση της Σκιάθου και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου