ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οροι και οι προϋποθέσεις για την αρχιτεκτονική των Σποράδων

οροι-και-οι-προϋποθέσεις-για-την-αρχιτ-81421

Συνεχίζεται η συζήτηση για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς

Εργασία – μελέτη 100 σελίδων για την προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς των Σποράδων παρουσιάστηκε προχθές στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Η συνεδρίαση αποφάσισε να επεξεργαστεί περαιτέρω τους όρους και τις προϋποθέσεις που προτείνουν τα μέλη της Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ. Στο επόμενο στάδιο οι προτάσεις θα προωθηθούν μετά την έγκρισή τους από την Διοικούσα στους δημάρχους Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου ώστε να προταθούν για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος έχει γίνει διαβούλευση με τις δημοτικές αρχές Σκιάθου – Σκοπέλου το Νοέμβριο. Οι δημοτικές αρχές, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, ήταν θετικές στην πρόταση για τον ορισμό όρων και προϋποθέσεων ανέγερσης νέων σπιτιών, όπως συμβαίνει και στο Πήλιο.

Η έγκριση των προτάσεων της Ομάδας Εργασίας θα δοθεί εκ νέου στις δημοτικές αρχές και στα τρία νησιά ώστε να υποβληθούν στα αρμόδια υπουργεία.

Ο Νόμος Περί Αυθαιρέτων απασχόλησε τη συζήτηση της Διοικούσας Επιτροπής. Η διοργάνωση ημερίδας για το ρόλο των δικηγόρων – συμβολαιογράφων – μηχανικών στις μεταβιβάσεις ακινήτων η συνεδρίαση συμφώνησε να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου. Με επόμενο βήμα τη σύσταση οργανωτικής επιτροπής , η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής θα σταλεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου την απόφασή της.

Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για την ιστοσελίδα του ΤΕΕ, αναβλήθηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου