ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στη Σκόπελο Πολωνοί δημοσιογράφοι

στη-σκόπελο-πολωνοί-δημοσιογράφοι-82343

Ταξίδι γνωριμίας στο πλαίσιο προγράμματος που θα προσελκύσει 9.000 Πολωνούς

Οκτώ έγκριτοι Πολωνοί δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ πραγματοποίησαν ταξίδι γνωριμίας με τη Σκόπελο, με πρωτοβουλία μεγάλου Οργανισμού, που θα πραγματοποιήσει εβδομαδιαία προγράμματα επίσκεψης στη Σκόπελο την επόμενη χρονιά, τα οποία αναμένεται να προσελκύσουν 9.000 τουρίστες την προσεχή τριετία.

Στην τριήμερη διαμονή τους στο νησί, τα μέλη της Πολωνικής αποστολής εντυπωσιαστήκαν τόσο από τις φυσικές ομορφιές, όσο και από την πλούσια πολιτιστική δράση των κατοίκων του.

Επισκέφτηκαν τις πλέον γνωστές παραλίες, με τους τόπους των κινηματογραφικών γυρισμάτων του «Mamma Mia» να έχουν αποσπάσει το ενδιαφέρον, και την γραφική παλιά πόλη της Χώρας. Κατά τη παραμονή τους στο νησί, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και επίσημο δείπνο στο «Skopelos Holidays Hotel & Spa» το οποίο και θα συμμετέχει στο πρόγραμμα διαμονής των Πολωνών τουριστών στη Σκόπελο.

Η επικεφαλής της δημοσιογραφικής αποστολής αναφέρθηκε στην πλούσια οικοτεχνική δράση των Σκοπελιτών και στη διατήρηση των παραδοσιακών τεχνών του νησιού όπως η κεραμική, η μαχαιροποιία, η μικροναυπηγική, και προπάντων η διατήρηση και αναβίωση των γαστρονομικής παράδοσης του νησιού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν θεσμικοί παράγοντες του νησιού και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Χρήστος Βασιλούδης, ενώ το χορευτικό σχήμα γυναικών της Σκοπέλου, με τις παραδοσιακές Στόφες τους, απέδωσε τοπικούς χορούς.

Η πρωτοβουλία και οργάνωση της επίσκεψης των δημοσιογράφων προήρθε, όπως προαναφέρθηκε, από μεγάλο Πολωνικό τουριστικό οργανισμό με έντονη παρουσία στην Κρήτη, Χαλκιδική, Κω, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Πελοπόννησο, Ολυμπιακή Ριβιέρα. Με έτος έναρξης το 2015 θα πραγματοποιούν εβδομαδιαία προγράμματα για 119 συνολικά ημέρες στη Σκόπελο. Υπολογίζεται ότι θα υπάρξουν πάνω από 9.000 Πολωνοί τουρίστες, πελάτες του συγκεκριμένου Τουριστικού οργανισμού, για την προσεχή τριετία, για την οποία ισχύει και η υπογραφείσα συμφωνία.

Η Πολωνία παρουσιάζει σημαντική οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ως χώρα έχει πληθυσμό 38.485.779, 685,594 δισ. δολ. ΑΕΠ και 20.137 δολ. ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα και αναμένεται με ενδιαφέρον η έναρξη του προγράμματος τουριστικής συνεργασίας με τη Σκόπελο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου