ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εθελοντές με ευαισθησία κοντά σε απόρους, μοναχικά άτομα και ηλικιωμένους της Σκοπέλου

εθελοντές-με-ευαισθησία-κοντά-σε-απόρ-83069

Νέος κύκλος κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών ανοίγει για τους εθελοντές της Σκοπέλου, οι οποίοι στρέφουν το βλέμμα σε όλες τις κατευθύνσεις αλλά και στα μοναχικά, ηλικιωμένα άτομα του νησιού, που χρειάζονται τη συμπαράσταση των συμπολιτών τους.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, η δραστήρια ομάδα που ανέλαβε δράση πριν από τέσσερα χρόνια, συνεχίζει με τον ίδιο πάντα ζήλο, και ανάλογη ευαισθησία τις κοινωνικές της πρωτοβουλίες, που έχουν ως αποδέκτες δεκάδες αναξιοπαθούντα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Η πολυμελής ομάδα ανασυντάσσει τις δυνάμεις της, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στην τοπική κοινωνία να πλαισιώσει την εθελοντική προσπάθεια, που είναι καρπός προσφοράς και πνεύματος ομαδικής συνεργασίας.

Ο απολογισμός δράσης της περσινής χρονιάς, αλλά και της προηγούμενης τετραετίας στο σύνολό της, είναι πλούσιος και στόχος είναι η συνέχιση των προσπαθειών που έχουν πραγματοποιηθεί με πολύ μεγάλη ευαισθησία.

«Το νησί χρειάζεται τη βοήθειά μας και πρόθεσή μας είναι να συνδράμουμε το έργο του Δήμου, προσφέροντας όπου μπορούμε τις δυνάμεις μας, πάντα με πνεύμα συνεργασίας» όπως αναφέρει η Ουρανία Κορέντη Καραθανάση, υπεύθυνη του γραφείου εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου και αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Σκοπέλου. Η ίδια καθιστά σαφές ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες συγκέντρωσης ρούχων για τους αναξιοπαθούντες όχι μόνο του νησιού αλλά και ευρύτερα και στο πλαίσιο αυτό, καλείται η τοπική κοινωνία να συνδράμει κάθε εθελοντική προσπάθεια.

«Θα συνεχίσουμε παράλληλα να συγκεντρώνουμε καπάκια, προκειμένου να τα στείλουμε στο Σύλλογο Παραπληγικών της Λαμίας, για να προμηθευτούν αναπηρικά αμαξίδια» υπογραμμίζει η κ. Κορέντη, η οποία τονίζει παράλληλα ότι «πρόθεσή μου είναι να προτείνω παράλληλα δράσεις προς όφελος της τρίτης ηλικίας, διότι υπάρχουν ηλικιωμένα άτομα που ενδεχομένως χρειάζονται φάρμακα, αλλά και συντροφιά». Οι εθελοντές της Σκοπέλου θα συνεχίσουν να δίνουν δείγματα κοινωνικής γραφής και ευαισθησίας, έχοντας το βλέμμα στραμμένο σε κάθε κατεύθυνση και λειτουργώντας διακριτικά, σε κάθε περίπτωση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου