ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυτοδιαψεύδεται ο ΑΣΕΠ

αυτοδιαψεύδεται-ο-ασεπ-83086

Τον Ιούνιο ζητούσε ακύρωση διαγωνισμού και τώρα λέει ότι όλα έγιναν σωστά

Αγεται και φέρεται ο ΑΣΕΠ που μέσα σε δύο μήνες άλλαξε δύο φορές την άποψή του όσον αφορά το πώς θα έπρεπε να γίνει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού. Ενώ στις αρχές Ιουλίου ζήτησε ακύρωση του διαγωνισμού και απένταξε από τον πίνακα των επιτυχόντων οδηγό που είχε προσληφθεί με κριτήριο την εμπειρία του στην οδήγηση νταλίκας… έρχεται τώρα και αφού το θέμα έχει πάρει πανελλαδική διάσταση και σε νέο έγγραφο στην 5η ΥΠΕ που υπογράφεται από σύμβουλο του ΑΣΕΠ για να επισημάνει ότι η διαδικασία έγινε ορθά και ότι δεν υφίσταται ζήτημα με το διαγωνισμό!

Ο επιτυχών που κατέλαβε και τη μοναδική θέση της προκήρυξης στη Σκιάθο διέθετε μόνο επαγγελματικό δίπλωμα νταλίκας – και εμπειρία. Οι ενστάσεις από υποψηφίους που είχαν αποκλειστεί παρότι είχαν διπλώματα σχολής ΕΚΑΒ και είχαν πιστοποιηθεί ως διασώστες ήταν… φυσικό επακόλουθο και στις αρχές Ιουλίου το ΑΣΕΠ ήταν αυτό που έδωσε εντολή στην ΥΠΕ για ακύρωση του διαγωνισμού. Η Ανεξάρτητη αρχή μάλιστα απέβαλλε από τον πίνακα κατάταξης τον επιτυχόντα οδηγό νταλίκας και ζήτησε από την 5η ΥΠΕ την επανάληψη του διαγωνισμού.

Αυτό ωστόσο δεν έγινε ποτέ όπως κατήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα και στο ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αν. Κουκορίκος υπογραμμίζοντας ότι 80 περίπου μέρες μετά την παρέμβαση του ΑΣΕΠ που έκρινε άκυρο το διαγωνισμό, δεν επαναλήφθηκε η διαδικασία με αποτέλεσμα να σέρνεται μία κατάσταση άκρως απαράδεκτη.

Το συγκεκριμένο πτυχίο πιστοποίησης πληρώματος ΕΚΑΒ σύμφωνα με την Ομοσπονδία, αφενός είναι απαραίτητο σε κάθε διαγωνισμό τέτοιου είδους και θα έπρεπε ήδη να έχει κατατεθεί και κατά τη διάρκεια συμμετοχής στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αφετέρου αναφέρονταν ρητά και στην προκήρυξη που είχε κάνει η 5η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα δεν έχει «κλείσει» καθώς αναμένεται αφού έχει ζητηθεί από την Ομοσπονδία παρέμβαση του κ. Γρηγοράκου για να αποκατασταθεί η διοικητική τάξη και να εφαρμοστεί ο νόμος, αλλά κυρίως για να αποφευχθούν -όπως αναφέρει η Ομοσπονδία τυχόν ανεπανόρθωτες συνέπειες, που μπορεί να επέλθουν στους πολίτες της περιοχής, εξαιτίας μιας λανθασμένης αντιμετώπισης σε ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας που θα αντιμετωπίσουν και το οποίο θα χρήζει άμεση προνοσοκομειακή φροντίδα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχετικά άρθρα:

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ~ «Δεν ιδρώνει το αυτί τους» στην 5η ΥΠΕ

Αγνοεί επιδεικτικά τον ΑΣΕΠ

Αναφορά στο Γρηγοράκο για το Κ.Υ. Σκιάθου

Με τρεις οδηγούς το Κ.Υ. Σκιάθου

Ασθενοφόρο σε ακινησία

Ασθενοφόρο χωρίς οδηγό… Στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Ξεμένει από οδηγό το Κ.Υ. Σκιάθου ~ ΕΝΩ «ΣΕΡΝΕΤΑΙ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Χωρίς ασθενοφόρο η Σκιάθος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου