ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκδηλώσεις μνήμης στη Σκιάθο

εκδηλώσεις-μνήμης-στη-σκιάθο-86438

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στη Σκιάθο, με αφορμή την 207η επέτειο από την κατασκευή και ύψωση της πρώτης Ελληνικής σημαίας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου το Σεπτέμβριο του 1807 και την 71η επέτειο από τη βύθιση του υποβρυχίου «Κατσώνης» στη Σκιάθο, το Σεπτέμβριο του 1943.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, τελέστηκε δοξολογία στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, όπου ακολούθησε η εκφώνηση του ιστορικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του Λυκείου Σκιάθου κ. Κωνσταντίνο Μπαράκο. Κατόπιν έγινε αναπαράσταση της υψώσεως της πρώτης Ελληνικής σημαίας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου και στις 20.30 θα παρατεθεί δεξίωση στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής.

Η δεύτερη μέρα των επετειακών εκδηλώσεων περιελάμβανε δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Διοικητή Διοίκησης Υποβρυχίων, πλοίαρχο Βασίλη Κάτσικα Π.Ν. Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του υποβρυχίου «Κατσώνης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου