ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Περισσότεροι τουρίστες το Σεπτέμβριο

περισσότεροι-τουρίστες-το-σεπτέμβρι-86457

Καλά κρατεί η κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Σε ικανοποιητικά επίπεδα και με σαφή αυξητική τάση διαμορφώνονται οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου και στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, ενώ ο κύκλος των πτήσεων κλείνει στις 12 Οκτωβρίου, με την επιστροφή των τελευταίων Σκανδιναβών τουριστών στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου, από την 1η έως τις 16 Σεπτεμβρίου καταγράφονται 16.311 συνολικά αφίξεις, έναντι 12.351 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το συγκεκριμένο γεγονός δημιουργεί αισιόδοξες σκέψεις όχι μόνο για τη σεζόν που ολοκληρώνεται αλλά και για την επόμενη, καθώς γίνεται λόγος για «εξαιρετικά ευοίωνα μηνύματα από το εξωτερικό» από τουριστικούς πράκτορες του νησιού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αφίξεων από το εξωτερικό είναι Βρετανοί τουρίστες, 8.961 στο σύνολό τους, έναντι 6.310 αφίξεων κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Δυναμική είναι, παράλληλα, η παρουσία των Σκανδιναβών τουριστών, οι οποίοι προτιμούν σταθερά τα νησιά για τις διακοπές τους, η οποία μεταφράζεται αριθμητικά σε 1074 Σουηδούς, 1013 Νορβηγούς και 646 Δανούς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, έναντι 333 Νορβηγών και 667 Δανών την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Την ίδια στιγμή, ευοίωνα είναι τα μηνύματα που έρχονται και από τη Ρωσία, καθώς το σύνολο των αφιχθέντων τουριστών από την συγκεκριμένη χώρα, στο διάστημα από 1η έως 16 Σεπτεμβρίου, ανέρχεται σε 263 άτομα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αερολιμένα της Σκιάθου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, παράλληλα, οι εργασίες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την επόμενη χρονιά. Στην παρούσα φάση εκτελούνται χωματουργικές εργασίες και μετά την λήξη της τουριστικής περιόδου, θα ανοίξει ο κύκλος, ο οποίος περιλαμβάνει την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, την ανακατασκευή του υφιστάμενου συνδετηρίου τροχόδρομου και την κατασκευή νέου τροχοδρόμου, συνολικού μήκους 140 μέτρων. Επίσης την επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110 μέτρα και την κατασκευή παράπλευρης οδού 530 μέτρων.

Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι βασική πύλη εισόδου για τον εισερχόμενο τουρισμό και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, είναι προφανές ότι τα προβλεπόμενα έργα θα συμβάλουν στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού των αεροσκαφών και κατ’ επέκταση, των επισκεπτών της θερινής περιόδου, που προέρχονται από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα όμως, οι θέσεις των αιρετών, της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών, συγκλίνουν υπέρ της άποψης ότι η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα δώσει ώθηση στη λειτουργία του αεροδρομίου και κατ’ επέκταση θα συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης των νησιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου