ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προβλήματα στις Σποράδες από κύμα κακοκαιρίας

προβλήματα-στις-σποράδες-από-κύμα-κακ-87100

Στη Σκόπελο εντονότερα τα καιρικά φαινόμενα

Κύμα κακοκαιρίας με δυνατούς ανέμους και βροχόπτωση ενέσκηψε χθες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Συγκεκριμένα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών παρέμεινε ανεκτέλεστο το χθεσινό δρομολόγιο του «Πρωτέα» από Γλώσσα προς Μαντούδι, καθώς επίσης και του flyingdolphin«Ερατώ» από Αλόννησο προς Αγιο Κωνσταντίνο.

Στο μεταξύ, τα πυροσβεστικά κλιμάκια των νησιών και το έμψυχο δυναμικό των Δήμων, βρίσκονται σε επιφυλακή, για κάθε ενδεχόμενο. Τα καιρικά φαινόμενα ήταν εντονότερα χθες στη Σκόπελο, όπου σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν προβλήματα ή ζημιές, έως χθες το βράδυ, τουλάχιστον.

Υπενθυμίζεται ότι το αγροτικό δίκτυο της Σκοπέλου υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές από την προηγούμενη νεροποντή και όπως εκτιμά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Τριανταφύλλου, τα προβλήματα θα επιδεινωθούν τόσο στο αγροτικό, όσο και στον επαρχιακό δρόμο Γλώσσας – Σκοπέλου. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, νωρίς σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα προβληματικά σημεία του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου